Ocena kierowcy - Mitsubishi Space Star (1998)

Romek, 13 lat temu
Silnik 1.8 GDI 122KM 90kW
Rok produkcji 1999
Mitsubishi Space Star (1998) 1.8 GDI 122KM 90kW 1998-2005 - Oceń swoje auto
Naprawdę wspaniałe japońskie auto,silnik i skrzynia to czyste japończyki co poznać w eksploatacji.Silnik w tym samochodzie jest niesamowity.Wczesniej miałem diesla który palił mało ale to co potrafi gdi to szok. Każda jazda tym samochodem to najlepsza zabawa-jakie spalanie pokaże dzis komputer:) Jadąc np 50 km/h na 5 biegu (dla tego silnika to fraszka) komputer pokazuje spalanie 4.3 litra.....!!! Podczas normalnego użytkowania czyli jazda trochę w mieście ,trochę poza-ale delikatnie- bez problemu osiągam wynik 5.8 litra...szok..a myślałem że diesle mało palą ..Przy deptaniu spalanie nie przekracza 7 litrów,bajka...Druga mocna strona tego silnika to elastyczność żywcem wzięta z silników v6.Bez względu na to jaką mamy prędkość możemy zawsze wrzucić 5 kę lub 4 kę.Nigdy autem nie zatelepie, nigdy silnik nie zakrztusi się,super.Mocy jest pod dostatkiem. wczesniej miałem zachipowanego opla dti na 130KM i na jedynce i dwójce silnik gdi to przepaść...9.8 do setki to super wynik jak na tatusiowe auto hehe.
Chodzi super
Autko jest lekko twardawe dziąki czemu nie buja się w zakrętach,ale komfortu nie brak.
Niezła.
Swietne fotele,dużo schowków..
Klima super chłodzi,ogrzewanie też ok.
Z zewnątrz auto nie duże, w środku przepastne.
Do 14o km/h tylko cisza.powyżej szum kół i wiatru,ale jest nadal ok.
W porównaniu do primery 2.0 16v-śr.spalanie po mieście 9 litrów to silnik gdi ze spalaniem średnim 7 l.to naprawdę skok technologiczny
Kupiłem go za 10 tys i w takiej cenie auto z full wypasem , super silnikiem i obszernym wnetrzem to super wybór.
Zadnych usterek..powtarzam żadnych nigdy nie miałem ale pytajcie właścicieli czy wymieniali napinacz hydrauliczny za 400 zł...
Zero.Cociaz czasem zafalują obroty ale to norma w gdi.

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.8 GDI 122KM 90kW [l/100km]

6,1
5,8
7,8
4,8
Mitsubishi Space Star (1998)