: nagłe rozładowanie akumulatora
Bardzo żałuję, że nie ma większego zainteresowania tym autem. Niektórzy wolą pewne inne marki z silnikiem 1.9 TDI, a szkoda ;]
Silnik 1.6 jest stosunkowo dynamiczny i elastyczny czyli wystarczający jak na ten samochód.
Skrzynia biegów ogólnie ok, ale wkurza mnie to, że problemowo \"wchodzi\" 1 bieg -> trzeba mocno przyciągnąć do siebie lewarek. Panowie w ASO nic na to nie mogli poradzić, stwierdzili, że to wina francuskiej skrzyni...
Brakuje troche 6 biegu...
Zawieszenie jest w miarę ciche i dobrze pochłania nierówności na drodze (oczywiście jak dla mnie) oraz trwałe.
Jedno małe \"ale\" - jak dla mnie za mocne wspomagania przy jezdzie z większą prędkością.
Tutaj nie mam zastrzeżeń ;)
OK!
Bardzo szybko nagrzewa się wnętrze. Plus za dysze nawiewu pod fotelem kierowcy i pasażera (nawiew na nogi dla pasażerów siedzących z tyłu).
Sporo miejsca zarówno dla tych z przodu jak i dla tych siedzących z tyłu.
Wyciszenie jest dobre, pod warunkiem, że nie dochodzi się do 3000 obr/min (silnik 1.6).
Zużycie paliwa zależy w dużej mierze od sposobu jazdy. Jak biegi zmienia się na wyższy przy 2500 obr/min, hamuje silnikiem, jeździ się na najwyższym możliwym biegu (do 1500 obr/min), a w mieście na 5 biegu, to na trasie można zejść do 5,5 l/100 km a w mieście do 7 l/100 km (wskazania komputera pokładowego). Im bardziej dynamiczniej jeździmy, tym większe spalanie ;]
W ciągu doby rozładowany akumulator, uszkodzona sonda lambda (podobno przez złe paliwo), poza tym nie przypominam sobie.