: KOszty utrzymania . Nie są tak straszne jak to wszyscy straszą jest miare duzo zamienników tylko trzeba dobrze poszukac.
: przy 201000 regeneracja rozrusznika
podsumowujac jestem zadowolony z auta - to taka szara myszka która nie wpada w oko ale za to odwdziecza sie bezawaryjnoscia i w miare oszczedna jazda + duzo przestrzeni dla pasazerów
Silnik mimo małej pojemnosci ma dosc sporo mocy , 86 km sprawnie napedza to auto po miescie. Wiadomo nie jest to GTI ale daje rade. Na trasie aby wyprzedzic trzeba trzymac auto na wysokich obrotach. Osiagi porównywalne np z Skoda Octavia 1.6 .
Ideałem nie jest . Po zakupie miałem problemy z wbiciem biegu wstecznego - z poczatku wchodził za 2,3 razem ale po kilku próbach nabylem wprawy i teraz nie ma problemów
Samochód jeździ na oponach 175/75/14 wiec szaleństw nie ma. Auto poprawnie trzyma sie jezdzi- na zakretach takze .
Samochód dobrze przeszkolny, widocznosc takze dobra we wszystkie strony - lusterka mogłyby byc nieco wieksze.
Prosty w obsłudze , wszystko na swoim miejscu umiejscowione intuicyjnie pod ręką .
W zimowe mrozy nagrzewa sie w bardzo szybko po nie .3,4 minuty jazdy i przy -20 autko nagrzane do 90 st.
Mam 190 cm wzrostu ale przestrzeniu dla mnie wystarcajaco duzo. Zarówno z przodu jak i z tyłu miejsca jak na tak niewielkie auto bardzo duzo . Plus za przesuwana tylkna kanape.
Przy predkosciach powyzej 120 km/h w sroku dosc głosno ale do 120 jest całkiem przyjemnie.
auto w 90 procentach uzytkowane w miescie-
w miescie trzeba sie liczyc z iloscia 7,5-8 litrów/100 przy sprawnej jeździe. ostatnio miałem okazje przejechać trasne z Legnicy do Olsztyna - tam i powrót -ok 1050 km - spalanie na trasie przy predkosciach 100-110 wyniosło 6,5-7 litrów, Wiec tragedi dla portfela nie ma
samochód wart swoich pieniedzy
uzytkuje auto półtora roku. Zakupiłem auto sprowadzone z Włoch z przebiegiem 185000km przez ten czas zrobiłem 24000 km. Po zakupie wymieniłem kompletny rozrzad- koszt wszystkich czesci wraz z robocizna 350 zł - filtry oleju i powietrza wraz z wymiana oleju w silniku na casrtol 15w 40 magnatec ok 140 zł . Wymiana przednich amortyzatorów 360 zł - amortyzatory 2szt razem z wymiana
Powaznych usterek nie było- jedynie był poddany rozrusznik regeneracji -koszt 70 zł i czujnik od cisnienia powietrza ( obroty falowały) kosztczesci i wymiany 150 zł. Reansumujac auto nie psuje sie - jedynie wymiany wkspoaltacyjne i ten nieszczesny rozrusznik i czujnik od cisnienia powietrza. Polecam szukanie czesci na allegro bo jest o wiele taniej niz np w sklepach z czesciami.
- zużycie paliwa dla silnika 1.3 16V 86KM 63kW