: Ilość miejsca w bagażniku zawsze mnie zaskakuje. Zawsze mnie dziwi, jak góra bagaży stojąca obok mieści się spokojnie w środku.
Przeniesienie napędu
: Psująca się tulejka w skrzyni biegów - ciężko wchodzi jedynka albo piątka.
: Nietrwałe gniazda amortyzatorów - łatwo się wybijają.
: Pękająca sprężyna fotela.
Jestem bardzo zadowolony z tego pojazdu. Dużo miejsca (wyjeżdżaliśmy za granicę w cztery osoby z wielką ilością bagażu, wszystko się zmieściło), niezawodność (nigdy się nie boję, że stanie \"w polu\").
Dość słaby, moc odzyskuje powyżej 3000 obr/min.
Regularnie są problemy z wrzuceniem a to jedynki, a to piątki. Psuje się pewna tulejka, którą trzeba ciągle wymieniać (tanio) w serwisie. To wada tego modelu.
Świetnie trzyma się drogi, bardzo ładnie wybiera nierówności, choć jest dość sztywne.
Bardzo dobra we wszystkie strony - to krótki samochód, nie ma problemu z parkowaniem.
Kontrolki doskonale zorganizowane, jest ich tyle co trzeba, nie za dużo, nie za mało. Ręka sama trafia na właściwe pokrętła.
Nigdy żadnych problemów, ma być ciepło, jest ciepło, ma być chłodno, jest chłodno. Ewentualne zaparowanie szybko rozwiązuje klimatyzacja.
To jedna z największych zalet tego bądź co bądź krótkiego samochodu. Mogę swobodnie jeździć na każdym siedzeniu pomimo mojego 190-cm wzrostu.
Powyżej 120km/h robi się głośno, przy 160 km/h już właściwie nie da się rozmawiać. Jednak opór powietrza robi swoje.
Nie był drogi, jak na to, co oferował.
Kilka drobnych awarii - a tu tulejka od skrzyni biegów, a tu padła tylna wycieraczka czy ogrzewanie tylnej szyby.
Przez cały okres eksploatacji tylko raz praktycznie stanął - padło sprzęgło. Poza tym - szczyt niezawodności.
- zużycie paliwa dla silnika 1.3 16V 86KM 63kW