Najważniejsze, że samochód jest niezawodny i mało pali.
Model 1,3 jest chyba zbyt mały na takie auto, ale jak go kupowałem dostępne były tylko 1,3 lub 1,8 GDI. Obecnie są modele 1,6 /nie wiem jak się zachowuja/
Silnik pracuje bez zastrzeżeń.
Samochód odpala zawsze za pierwszym razem.
Gdyby pierwszy bieg "wchodził" lepiej - ocena byłaby doskonała.
Jakby nie fakt, iż kupiłem nowy samochód w salonie - z różniącymi sie wysokością sprężynami - tym samym autko skręcało lekko w lewą stronę - moja ocena byłaby wyższa. Po wymianie felernego elementu /oczywiście w ramach gwarancji/ kład jezdny jest bez zarzutu.
Widocznośc bardzo dobra.
Można by lepiej dopracować pewne elementy.
Dużo pomaga klimatyzacja.
Przód ok. Tył - kosztem zmniejszenia bagażnika przesunięciem tylnej kanapy.
Przy prędkości ok. 120 km/h samochód jest najgłośniejszy, co powoduje że najlepiej jest jechać z dozwoloną prednością - do 90, albo też szykować kasę na mandat i przekroczyć 130.
Przy spokojnej jeździe spala naprawdę mało.
Załaciłem za auto w styczniu 2000 roku 58.000 zł. Wtedy była to dobra cena jak za takie auto. Dzisiaj jest więcej modeli różnych marek w takiej cenie. Przemyślałbym wybór raz jeszcze.
Jak w każdym inym samochodzie.
1. Elektryczne szyby. Czasami po ich otwarciu sa problemy z zamknięciem /silniczki/.
2. Spryskiwacz tylnej szby nie działa /konieczna wymiana silniczka ok. 250 zł/
3. Rozwarstwiony wyświetlacz komputera pokładowego /za sprawą swiecącego na deskę rozdzielczą słońca/ - powoduje że wyswietlane informacje znikają.
4. Fotel kierowcy - tapicerka uległa uszkodzeniu i cały fotel został wymieniony w ramach gwarancji.
- zużycie paliwa dla silnika 1.3 16V 82KM 60kW