Ocena kierowcy - Mitsubishi Space Star (1998)

marcinbalicka, 16 lat temu
Silnik 1.3 16V 82KM 60kW
Rok produkcji 1999
Mitsubishi Space Star (1998) 1.3 16V 82KM 60kW 1998-2000 - Oceń swoje auto
Silnik : Jeszcze raz duzy plus dla silniczka-ale to w koncu japonczyk.Kiedys wydawalo mi sie ze nie ma nic lepszego od niemca-mile sie roczarowalem od kiedy przesiadlem sie na japonczyki.Auto niemiecki to totalne bezguscie i topor w kazdy calu.Nastepny samochod tez bedzie japonski.
Ogolnie podsumowujac-auto idealne dla rodziny i na dluzsze trasy,przy tym bardzo ekonomiczne i za razem w miare dynamiczne.Czasami wydaje mi sie ze ten samochod ma wiecej niz 1.3 pojemnosci.
Silniczek mimo to ze maly,ale bardzo dynamiczny.Nie jest to auto na wyscigi,tylko do wygodnej jazdy w dlugie trasy.
Tu nie ma reweli.Czasami jest problem z wbiciem 1 biegu.Niedawno zostaly wymienione wodziki,ale jak na razie niewiele sie poprawilo.Wogole jedynke mozna porownac do malucha.
Samochodzik plynie po trasie.Nawet ciasniejsze luki nie robia na nim wrazenia-za to duzy plus.
Widocznosc naprawde super.Mimo tego ze to kawalek samochodu-tak przynajmniej wydaje sie siedzac za kierownica,to nie ma zadnego problemu z parkowaniem,cofaniem,etc.
Jak to japonczyk-wszystko na miejscu i w zasiegu reki.Jedyny minus to to ze zegary sa podswietlane na bialy kolor-pfuj! Moze ktos powie ze sie czepiam ale zielony kolorek by mile wspolgral z wyswietlaczem komputera.Ogolnie-piatka.
Jest klima,ale wlaczenie jej powoduje duzy spadek mocy-nie ma mowy o wyprzedzaniu,chyba ze mamy zapas drogi do tego.Bez klimy ladnie chucha ciepelkiem.
Tu mozemy pokusic sie o stwierdzenie ze space star to kawal vana.Osobiscie jestem niewysoki-175 cm,ale zaden z moich pasazerow nigdy nie narzekal.Moja rodzina,tj.zona i 2 dzieci+wozek blizniaczy+wszystkie rzeczy ktore trzeba ze soba zabrac na wyjazd z dziecmi-to kupa bagazu.I jeszcze cos bym upchnal.Duzy plusik za przesuwana tylna kanape.
Nie narzekam.Jeep Cherokee to samochod o klase wyzszy,ale wcale nie jest w nim ciszej.
I tu duze zaskoczenie.Trasa niecale 6 l/100km,przy predkosci 140-150.Miasto niewiele wiecej,a jest to niemaly samochod.
Czujnik wolnych obrotow,przeklamuje predkosciomierz mimo tego ze rozmiar kol jest prawidlowy.
Jak na razie nic.Moze za krotko go mam.

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.3 16V 82KM 60kW [l/100km]

6,4
6,5
7,1
5,7
Mitsubishi Space Star (1998)