Ocena kierowcy - Mitsubishi Pajero II Standard

chrząszcz_B, 14 lat temu
Silnik 3.0 i V6 GLS 150KM 110kW
Rok produkcji 1992
Mitsubishi Pajero II Standard 3.0 i V6 GLS 150KM 110kW 1990-1999 - Oceń swoje auto
Przeniesienie napędu : Napęd, auto ma przede wszystkim jeździć więc napęd jest najważniejszy. W pajeraku napęd jest najlepszy.
To ucieleśnienie auta marzeń :) Od zawsze szukałem czegoś takiego. Człowiek nie zastanawia się czy dojedzie, czy będzie za ślisko, a może pojechać okrężną drogą bo tu tyle dziur :) po prostu wsiadasz i lecisz. Jazda takim autem zawsze odpręża.
Silnik super, co prawda wolałem disla ale trafiła się beznyna i nie żałuję. Nigdy mnie nie zawiódł. Zawsze pali na dotyk bez względu na warunki, nigdy się nie zagrzał, a ciągałem niejedno. Polecam
Do skrzyni biegów też zastrzeżeń jako takich nie mam, działa bez zarzutu.
Super select sprawdza idealnie, w każdych praktycznie warunkach. To dzięki niemu właśnie MITSU ma przewagę nad resztą. Kto próbował ten wie ;)
Widoczność jak to w kwardaciaku :) Wyżej zawsze lepiej. Poza tym jak na szybach nie ma błota to już i frajda nie ta ;)
W autku wszystko jest pod ręką, większych zastrzeżeń nie mam.
Grzanie działa lepiej niż w chałupie ;) brakuje mi tylko szyber dachu w moim egzemplarzu.
Posiadam wersję 3-drzwiową, ale użytkuję sam więc miejsca mi nie brakuje. Jest całkiem wygodnie, nawet przez cały dzień. Z tyłu dwie osoby zmieszczą się bez trudu i też całkiem wygodnie.
Benzynowa wersja (150KM) nie jest hałaśliwa, potrafi zaryczeć jak się wciśnie gaz w podłogę, w końcu to V6 ale mruczy bardzo przyjemnie.
Jeśli chodzi o ekonomikę to... :) To terenówka, rekordów spalania nie pobijemy, chyba że te maxymalne :) Prawda jest taka że nie żal tych wlanych litrów bo auto jedzie jak złoto, i to po wszystkim. Przez ostatnie półtora roku zrobiłem ponad 70tyś. km autem które jest dziś pełnoletnie. Nie robiłem w nim nic prócz wymiany płynów i olei. Nie zawiódł mnie. Nigdy.
Terenówki do aut najtańszych nie należą, ale w porównaniu do tego co potrafią te auta to nie jest to specjalnie dużo.
Raz strzeliła mi linka od sprzęgła, ze starości chyba :)
Żadnych poważnych usterek.

Pb - zużycie paliwa dla silnika 3.0 i V6 GLS 150KM 110kW [l/100km]