Ocena kierowcy - Mitsubishi Pajero I Soft Top

Rok produkcji 1989
Okres użytkowania: 5 lat
Mitsubishi Pajero I Soft Top 2.5 TD 86KM 63kW 1986-1989 - Oceń swoje auto
j.w.
Elastycznośc przy takim przebiegu to juz nie jest fajna, bo czuje sie jarzmo czasu , ale nie ma na co narzekac , choc troche głośno w środku
No jak na taki stary samochód to musze przyznac że skrzynia chodzi idealnie żadnych problemów ani ze skrzynią ani z napedami. wszystko wchodzi elegancko.
Mi słuzył rekreacyjnie żadnych problemów, wszedzie wjedzie i wyjedzie.
Rewelka siedzi sie wysoko nic nie przeszkadza po prostu rewelacja
No tu troche mniej wygody , deska dośc toporna w porównaniu do nowszych modeli , ale jest to też jakaś jego uroda
No wentylacja rewelacja bardzo szybko łapie temperaturę, nie ma problemów z parujacymi szybami
wersja long, 7 osób , co prawda nie jeździło nim nigdy więcej jak 5 ale trzeba przyzan że miejsca jest duzo, po rozłożeniu siedzen powstaje w nim wilkie łoże można spkojnie we dwójke sie przekimac
No tu napisze tyle że silnik słychac
Doskonale to nie napiszę ale nie jest źle przy spojnej jeździe po asfalcie w granicach 8 litrów, w terenie niestyty więcej
Stosunek jest super z tym że obecnie to chyba nierealne aby dosta jakiś fajny egzemplarz co by nie miał przekręconego licznika albo innych ukrytych wad. Ogólnie jeżeli macie szanse na dobry egzemplarz to szczerze polecam . Obecnie zmieniam samochód ale pozostaje przy tym samym modelu ale troche nowszym z 96r i 2,8 TD równiez wersja LONG
Napiszę tak , że jak go kupowałem to pojechałem do gościa który go sprzedawał no i zacząem przekładac do niego klucze podnośnik itp a on mi powiedział wtedy żeby se tym głowym niezawracac że to zbędne bo on sie nie psuje i muszę przyzna mu swieta rację przez 5 lat uzytkowania nigdy mnie nie zawiódł i nie sprawił przykrej niespodzianki na trasie. No ale trzeba o niego dbac szczególnie o oleje smarwania itp.
brak

On - zużycie paliwa dla silnika 2.5 TD 86KM 63kW [l/100km]