Ocena kierowcy - Mitsubishi Outlander III SUV Facelifting
Przebieg:
19 tys. km
Okres użytkowania:
2 lata
Solidne, duże auto, wygodne na slabe drogi, na rodzinne wypady. Niezbyt urodziwe niestety. W XII.2015 zmieniłem na OIII MY16 - jest rewelacyjnie, jakby inne auto (ale nie ma co ukrywać, teraz mam najwyższy model).
Silnik elastyczny, oszczędny jak na te osiągi. Z wad - wysoki hałas w kabinie powyżej 3000 rpm. Podobno niezniszczalny.
Precyzja zmiany bez zarzutow. Jednak ogromna wada jest jej zestopniowanie tylko do 5 przelozen. Dodatkowo dużym minusem sa krótkie biegi - zdecydowanie IV i V powinny być dluzsze. Halas silnika bardzo negatywnie wpływa na komfort przy prędkościach autostradowych.
Wysoki komfort resorownia na złych drogach. Przy większych prędkościach jest gorzej - auto mało stabilne
Duzo przeszkleń, wysoka pozycja za kierownica pozytywnie wplywaja na widoczność. Pozyteczna kamera cofania. Ale dlaczego ten samochod nie ma fabrycznie czujnikow parkownia p/t? Domontowalem i stad wysoka ocena.
Latwa obsluga, może zbyt prostacka. Duzy minus za brak podświetlania sterowania centralnym zamkiem, szybami. Sterowanie radiem dotykowym bezproblemowe, ale przydalyby się przyciski (jak w wersji na inne rynki)
Byloby doskonale, gdyby nie ogromny mankament - brak nawiewow dla drugiego rzedu siedzeń! Cos takiego miał nawet mój Fiat Stilo z 2013 r! Japonczycy, wstyd, to ma być auto dla rodzin!
Ogromna przestrzen w kabinie oraz jeszcze bardziej imponujący bagażnik w wersji 5M. Minusem jest brak możliwości montowania 3 fotelików z tylu ze względu na relatywnie wąskie siedzisko.
Resorowanie bez zarzutow. Jednak wyciszenie silnika i szumu powietrza na poziomie auta sprzed kilkunastu lat. Bez rewelacji (w przeciwieństwie do najnowszego modelu MY16)
Nic się nie psuje - w końcu to Japonczyk. Spalanie na odcinku 19.500 km to 8,3 l - nieduzo jak na takie auto. W jeździe miejskiej w trybie ECO i A&S da się zejść do 8l.
Kupilem auto w 2014 roku w promocji, bezkonkurencyjna oferta. MY16 jest oferowany po wyższych cenach, ale jakość auta zdecydownie wzrosla.
Brak, praktycznie nowe auto.
Brak, pewnie za 10 lat...
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 SOHC MIVEC 150KM 110kW