Ocena kierowcy - Mitsubishi Outlander III SUV Facelifting 2015
Przebieg:
30 tys. km
Okres użytkowania:
1 rok
: Auto jako całość zaskakuje pozytywnie.
Dałem się namówić dealerowi na zakup i na razie nie żałuję. Poza spalaniem, które odbiega od deklarowanego, chyba najbardziej z posiadanych wcześniej przeze mnie samochodów, pozostałe wrażenia są jak najbardziej pozytywne.
Silnik jest. Co można więcej napisać po przejechaniu 30 tyś km. Oleju nie dolewałem , bo nie było takiej potrzeby. Pracuje równo, cicho io bezusterkowo.
założyłem przed zakupem , że nowe auto musi mieć skrzynię automatyczną. Zrealizowałem i jest super. Skrzynia pracuje płynnie bez szarpnięć, w ruchu miejskim to rewelacyjne udogodnienie. Nigdy więcej manualnej.
Bez większych uwag.
Kamera przydaje się, muszę pomyśleć o czujnikach z przodu.
Parę rzeczy bym zmienił. Przede wszystkim wielkość przycisków do sterowania wentylacją , nie zawsze polega się na automatycznym sterowaniu, a przyciski są tak małe , że z trudem się w nie trafia. Położenie sterownika komputera, kto wymyślił , że należy go ukryć za kierownicą? Nie pomaga brak polskiego menu.
Wentylacja to chyba najsłabszy element. Kiedy na zewnątrz jest wilgotno lub w samochodzie jedzie kilka osób wentylacja kiepsko sobie radzi, bez włączonej klimy szyby parują a system strat stop w warunkach miejskich dodatkowo nasila problem.
Jest ok. Jedyna uwaga dotyczy długości siedziska fotelu pasażera, mogłoby być dłuższe, stała pasażerka twierdzi , żę w mondeo fotel był wygodniejszy.
do prędkości 110 km/h nie ma się czego przyczepiać jest cicho.
na razie tylko koszty paliwa, jak pisałem wyżej spalanie znacznie odbiega od deklarowanego. Przegląd po 20 tyś. cena akceptowalna.
Po przejechaniu 30 tyś km średnie spalanie pokazywane przez komputer to 9,2 l/100. Tylko przy jazdach pozamiejskich i nieprzekraczaniu 90km/h spalanie spada do 7,2 -7,5l/100
przy zakupie cena ( poniżej 115 tyś za wersję Intense Plus) zdecydowanie na korzyść do stosunku do porównywalnych aut.
bez usterek
bez usterek