Ocena kierowcy - Mitsubishi Outlander II

Sebastian, 12 lat temu
Silnik 2.2 MIVEC DID 177KM 130kW
Rok produkcji 2012
Mitsubishi Outlander II 2.2 MIVEC DID 177KM 130kW 2010-2012 - Oceń swoje auto
Silnik : Rewelacyjny silnik i przeniesienie napędu.
Auto w pełni postawione przed nim zadania. Jest duże, pojemne, niezawodne. Dobrze przyspiesza (wyprzedzanie to przyjemność), jest relatywnie ciche. Ładnie wygląda, przyjemnie gra - mam stację multimedialną PHANTOM, która spisuje się rewelacyjnie. Po prostu jestem bardzo zadowolony.
Jest rewelacyjnie. Faktycznie nowa konstrukcja Mitsubishi sprawdza się w tym aucie bardzo dobrze - jest elastyczny, ma duży zapas mocy, dobrze rozłożony moment. 177 KM z pojemności prawie 2,3 powoduje, że jednostka jest też mało wysilona. Wiem już, że spokojnie można podnieść moc do 210 KM i pewnie w przyszłości to przede mną ...
Biegi wchodzą precyzyjnie, nic nie haczy, do tego dobrze ją zestopniowano z możliwościami silnika.
Mitsubishi chwali się napędem na 4 koła i ... faktycznie ma czym. Duże auto, duża masa a układ jezdny bardzo dobry - nie za miękki i nie za twardy. Oczywiście nie posmiga się po zakrętach jak Lancerem Evo ale jest ponadstandardowo dobrze. Do tego w lekki teren mozna spokojnie się zapuszczać (oczywiście z głową ...)
Do przodu i na boki super. Do tyłu gorzej. Ja mam czujniki i kamerę cofania, która sprawdza się rewelacyjnie. Generalnie zastrzeżeń nie mam, a i małżonka dobrze sobie radzi :-)
Wszystko pod ręką, intuicyjna obsługa, dużo pojemnych schowków zarówno z przodu jak i z tyłu auta. Słabo chłodzi tylko schowek z nawiewem, ale cóż, to niestety nie lodówka (w poprzednim aucie miałem w schowku lodówkę i naprawdę napoje były zimne).
Obawiałem się jednostrefowego climatronika, ale jak się okazuje niepotrzebnie. Pozycja auto i nawiew na szybę przednią całkowicie wystarczają. Przy naprawdę dużych upałach (węgierskich) w aucie było chłodno i przyjemnie dla całej mojej 5-cio osobowej rodzinki :-)
Wystarczy zajrzeć do środka, potem do bagażnika i wszystko jasne. Miejsca z tyłu i z przodu jest aż nadto. 5-cio osobowa rodzina jedzie w pełnym komforcie. Do tego bagażnik największy w klasie - dla mnie rewelacja.
Pojeździłem trochę, byłem w dłuższej trasie i chyba się przyzwyczaiłem, bo uważam jest ok. Silnika praktycznie nie słychać, szum powietrza przy prędkościach powyżej 150 km/h jest, ale gabaryty też są ... W Exeo było ciszej, ale tu jest też bardzo dobrze.
Na razie nie dokładam. Pali nie mało, ale małe to auto nie jest. Opony zimowe drogie, ale o tym wiedziałem przed zakupem. Jak pojeżdżę dłużej to zobaczę i więcej będę mógł powiedzieć.
Drogo w zakupie, ale z rabatem może być. Auto warte swojej ceny.
Na razie bez problemów, ale też krótko użytkuję.
Na razie bez problemów, ale też krótko użytkuję.

On - zużycie paliwa dla silnika 2.2 MIVEC DID 177KM 130kW [l/100km]

7,8