Przeniesienie napędu
: Bardzo dobrze się sprawuje, trochę jeżdże po tzw terenie i tu jego olbrzymia zaleta
Generalnie jedank mimo małego marudzenia jestem bardzo zadowolony z tej marki i tego modelu
Jestem zadowolony, niewielka dziura w mocy między 1500 a 2000 obr/min, ale potem zbiera się bardzo dynamicznie. Jak na dość duża moc małe stosunkowo spalanie
Żadnych zastrzeżeń jak do tej pory, biegi wchodzą szybko i ładnie współdziałaja ze sprzęgłem; sprzęgło bardzo elastyczne, nie trzeba jechać na tzw "półsprzęgle"
Bardzo dobry, wszystkie systemy bezpieczeństwa działają sprawnie, nawet w trudne zimowe warunki (właśnie jest ciężka zima) auto jedzie jak po sznurku. Mam włączone cały czas 4WD, w końcu po to kupiłem to auto
Właściwie nie mam żadnych zastrzeżeń, siedzi się wysoko, nawet "martwy punkt" na słupkach z tyłu jest bardzo wąski, "Piątka z plusem"
Wszystko w zasięgu ręki, czytelna intuicyjna obsługa radia, komputera i innej elektroniki.
Na samym początku włączyłem klimatyzację na auto i teraz tylko reguluję sobie temperaturę. Ogrzewanie / klimatyzacja działają w całej przestrzeni auta równomiernie
Przestrzeń w porównaniu z innymi SUVami jedna z największych, trochę przeszkadza 3 rząd siedzeń, zamiast niego mogłaby być fajna szuflada, jak w XTrailu
Silnik głośny, ale jest to chyba celowa polityka Mitsubishi, bo w trakcie I przeglądu dealer zaproponował mi dodatkowe wyciszenie komory silnika za "jedyne" 2,5 tys...
Cennik przeglądów raczej nie odbiega od innych marek w tej klasie, a nawet często coś tam z robocizny dają 'za darmo". Zużyciem paliwa nie jestem specjelnie rozczarowany, gdyż taki silnik potrzebuje paliwa, a często muszę szybko się przemieścić, więc muszę spalić go trochę.
Dostałem bardzo dużo w zamian za umiarkowane pieniądze, dużo "gratisowych" dodatków np. alufelgi na zimówki i same opony (Pirelli!!!!) gratis, właściwie w mojej wersji nic sam bym z wyposażenia nie dodał.
Nie mam żadnych zastrzeżeń, wszystko działa, tak jak trzeba.
Dałem tylko dobrze, bo mam za mały przebiegm by jeszcze ocenić niezawodność wszystkich układów mojego samochodu.
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 DID DOHC 140KM 103kW