: Właściwie wszystko silnik , skrzynia biegów , nadwozie .
Gdy planowałem jego zakup , trochę się obawiałem co do komfortu , właściwości jezdnych , ekonomii .
Mam go co prawda dopiero tydzień , ale jestem zachwycony . To doskonały wybór .
Ten silnik to chyba jeden z mocniejszych atutów tego auta . 220 KM przy masie ok 1600 kg , czego trzeba więcej .
Idealnie 6 biegów automat , zmiana prktycznie nizauważalna , chyba że zrobimy kick-down , wtedy kręci silnik do 6000 obr.
Ktoś we wcześniejszych opiniach napisał , że jeżdził wcześniej Mondeo , i w Outlanderze trzeba zapomnieć o komforcie . Albo nie jeżdził Mondeo albo Outlanderem . Komfort w Mitsu jest moim zdaniem większy , Mondeo jest dużo twardsze .
Nie ma żadnego problemu , nawet czujniki parkowania nie są do niczego potrzebne .
Bez zastrzeżeń .
Nie jest żle , jeżeli chodzi o klimę . Co do ogrzewania to jeszcze nie miałem okazji sprawdzić .
Doskonale zorganizowane nadwozie . Dużo miejsca dla 5 osób i olbrzymi bagażni ponad 600 l. A także przesuwane tylne siedzenia .
Ale tylko z silnikiem benzynowym .
Ostatnio przekonałem się że nie jest tak żle .
Zmierzyłem spalanie od tankowania do tankowania i wyszło mi 10.7 l/100km . Jazda miasto/trasa 50/50.
A komputer nigdy nie pokazał mniej niż 11 l , a zwykle ok 13.
70 000 zł za roczne auto z przebiegiem 22 000 km to 50 000 oszczędności w stosunku do porównywalnego auta z salonu (ale nie z takim silnikiem). Można mu nawet wybaczyć te 13 l / 100 km.
Mam go zbyt krótko .
j.w.