: Nie trzeba uważać na krawężnikach, na bocznych drogach, czy też w śniegu nie ma problemów;]
Układ elektryczny
: Wentylator chłodnicy co jakiś czas sam się włącza
Benzyna, w zimę nie ma problemu z zapaleniem, jest odczuwalna turbodziura, ale jak zacznie ciągnąć to robi się przyjemnie. Jadąc na 5 biegu na trasie nie ma potrzeby redukowania na niższy bieg, chyba że potrzeba jest ostrego przyspieszenia.
Byłem przyzwyczoajony do krótszych skoków drążka zmiany biegów, i czasami to mi przyszkadza, ale już sie prawie przyzwyczaiłem, uważam że była by wygodnijsza gdyby skok był mniejszy. Powinna być 6 biegowa, auto stał by się bardziej ekonomiczne.
Jest dosyć sztywny jak na suva, co mi bardzo pasuje, pewnie wjeżdza się w zakręty.
Siedzi się wyżej, jest dosyć przyjemnie, wszystko widać, na początku ma sie wrażenie że jedzie się w dużym picupie przez ten wlot na masce;]
Miejsce za kierownicą i miejsce pasażera jest wygodne, tylnia kanapa niestety nie jest miejscem zbyt wygodnym, nie ma tam zbyt dużo miejsca, mniej wiecej tyle co w zwykłej osobówce.
Silnika na wolnych obrotach prawie nie słychac, ale jak sie wkreca na obroty to słychać że coś się dzieje:) Lubię ten dzwięk turbiny.
Na gazie pali śrenio 12-13l/100km, jadąc na trase do 90-100 km/h można zejść poniżej 10l, ale naprawde trzeba lekko operować gazem. Mógł by mieć 6 bieg, wtedy naprawede był by to bardzo ekonomiczny samochód. Jak na takie gabaryty i moc wydaje mi się że jest wporządku. Do tej pory nic nie naprawiałem, sprawdzałem tylko cene rozrządu i nie przestraszyła mnie.
Narazie jest niezawodny, okaże się jak bedzie po dłuższym przebiegu.
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 Turbo 201KM 148kW