Jeżeli potrzebujecie auta, które was nie zawiedzie polecam bez wahania. Bezawaryjny, dynamiczy, dobrze trzymajacy sie drogi, ekonomiczny, tani w eksploatacji, inaczej mówiąc samochód którego szukłem wiele lat. Posiadam Lancera CSW w wersji sport, wnętrze surowe, ale pomimo tego trafiło w mój gust. Siedzenie kierowcy mogłoby być wyposażone w reg. na wysokosci lędźwi i może siedzisko mogłoby być trochę dłuższe. Bagażnik jak dla mojej rodzinki, trochę za mały, byłem zmuszony kupić bagażnik dachowy, koło zapasowe zajmuje trochę miejsca, butla na gaz jest w miejscu przeznaczonym na zapas, ale byłem w stanie spakować dziecięcy wózek, walizkę i torbę podróżną,oraz to o czym zapomniałem napisać, łóżkeczko turystzczne dla mojego malucha.
Samochód ma przejechane z instalacją LPG 266 tys km Nic nie było naprawiane, głowica oryginalna, wsystko tak jak wyjechało z fabryki. Dodatkiem jest tylko zamontowane zabezpieczenie zaworów, oczywiscie również od samego początku. Jakiś czas temu miałem mały problem, myślełem, że właśnie dzieje się coś z zaworami, silnik zaczął pracować na wolnych obrotach dosyć nierówno. Sprawdziłem kompresje w cylindrach i.... okazało się , że na wszystkich 4 cylindrach jest UWAGA 15 BAR!!!!! Z takimi wartościami silnik był wypuszczony z fabryki!!! Pryzczyną nierównej pracy okazał się źle zamontowany rozrząd, pasek przeskoczył o dwa zęby, aczkolwiek na moje szczęście wymieniłem kpl rozrząd i wszysko wróciłlo do normy.
Przełożeni krótkie, dające wiele frajdy z jazdy, czkolwiek przedał by się 6 bieg.
Ze względu na LPG tylne sprężyny trochę siadły i jestem zmuszony je wymienić. Za części zapłaciłem ok 70 euro. więc nie ma tragedii.
Ok, nic dodać nijc ująć
Ogrzewanie i klimatyzacja działa jak należy, nie mogę narzekać.
Mam 178cm wzrostu, i niekiedy muszę się przesunąć do przodu, jeżeli wiozę kogoś równego sobie, aczkolwiek w 95% nic nie muszę przestawiać.
Mogłoby być lepsze, uszczeliki już nie trzymają jak należy i czasami słychac odgłosy z zewnątrz, ponadto słychac silnik przy jeżdzie powyżej 120 km/h