: Kupiłem spodziewając się braku problemów i w sumie tak jest
: Rdza
Mam mieszane uczucia bo obecnie 15 letni lancer jest raczej bezawaryjny, za to ma swoje wady. Jeżdzę nim 2 lata i jest parę rzeczy, które mnie denerwują. Po pierwsze dużo pali jak na tak małe auto. 11-12l na mieście to przegięcie dla małego kombi 1,6. Na szczęście dobrze sobie radzi z gazem. Po drugie rdzewieje. Głównie nadkola ale coś odkręcić to też dramat. Po trzecie - ledwo jedzie. Miałem już 3 inne Mitsubishi w tym colta 1,3, 2 space wagony 2,0 i to jechało! Jeździłem też starym lancerem 1,6 z 93' i było dynamiczniej i mniej spalał..więc co oni tu zje...li??? Aha i pije olej. Około 0.5l na 1000 km - przegięcie...
Pije olej, mało dynamiczny, dużo pali ale za to bezawaryjny chyba, że nie dolewasz oleju ;)
Bez zarzutów. Precyzyjnie chodzi
Ujdzie, biorąc pod uwagę, że trzeszczy i skrzypi - a po wymianie wszystkiego co możliwe. Podobno tak ma być.
Pasażerowie z tyłu nawet nie narzekają. Zadziwiająco wygodny fotel kierowcy. Na długiej trasie nie bolą plecy. Jak na mini kombi całkiem ok.
Miałem kilka historii z wariującymi nawiewami. Tanio do ogarnięcia. Poza tym nic.
Mały kombiak i tyle. Z przodu ok. Fotele chociaż nie wyglądają są bardzo wygodne.
Czego się spodziewać po wysilonym silniku i niewygłuszonej karoserii. Na trasie ciężko pogadać.
Można tanio kupić a eksploatacja w sumie niewiele kosztuje. No i brak poważnych awarii.
Zwariowały nawiewy, Tanio da się naprawić
Poza tym, że pije olej i rdzewieje trudno coś zarzucić. Tak chyba ma być.
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 i 16V 98KM 72kW