Jestem drugim użytkownikiem auta. Auto kupione i używane w Danii. Z pełną historią itd.
Trudno nie być zadowolonym gdy dokonuje się świadomych zakupów. Mi zależało, żeby auto jeździło i miało wszystko czego potrzeba w tym elektrykę i klimatyzację.
Całkowicie niezawodne i wygodne.
Jedyne co bym dodał to tempomat - ale to dodałbym do każdego auta bez tego udogodnienia.
Niezawodny, oleju dolewać nie trzeba, podobno bardzo prosty itd. Nie wiem u mnie pod maską mam silnik i jakieś pajęczyny bo nic nie muszę tam robić. Nie jest to demon mocy, ale nie po to kupuje się kombi z sinikiem 1.6.
Dosyć krótka skrzynia biegów, ale za to precyzyjna i z krótkimi skokami. Naprawdę przydałby się jakiś nadbieg, choć nie ma kłopotu z rozmową przy ok. 140 km/h.
Wg mnie nie jest to twardy samochód jak niektórzy piszą. Zawieszenie nie hałasuje na żadnych 'przeszkodach' nie wpada w wibracje ani nie buja. Udany kompromis.
Co to znaczy doskonale? Cały samochód transparentny nie jest a to może byłoby doskonałe. Wszystko widać albo przez szyby albo przez lusterka.
Wszystko pod ręką. Inaczej niż w autach niemieckich za to jak najbardziej jak w autach japońskich.
Bardzo dobra klimatyzacja. Suche powietrze pojawia się niemal od razu, co pozwala błyskawicznie pozbyć się mgiełki z szyb. Z klimatyzacją, z każdym do tej pory upałem radziłem sobie na najniższej prędkości 'wiatraczka'.
Z tyłu nie siadam, ale jeszcze nikt nie narzekał. Z przodu miejsca jest tyle ile potrzeba.
Zawsze chciałbym ciszej. Powyżej 130 km/h ciszy w kabinie nie ma na pewno. Rozmawiać można nadal spokojnie nawet przy prędkościach sporo wyższych. Sam dźwięk ma raczej wysoki/średni ton. Nie buczy.
Właściwie jedyne co robię to tankuję. Jakiekolwiek elementy typu tarcze, klocki itd. kosztują tyle co w przypadku innych marek w tej klasie i są łatwo dostępne.
Chyba nie wiele aut może tutaj konkurować. Auto solidnie wykonane i wygodne w bardzo atrakcyjnych cenach do tego z całkowitym wyposażeniem.
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 i 16V 98KM 72kW