Auto godne polecenia. Może wygląda jak z lat \'90, ale za to jest niezawodne, bezpieczne i funkcjonalne.
Ten silnik to już klasyka, 98KM to nie jest porywający wynik, a mimo to jak na 1.6 spisuje się nadwymiar dobrze.
Nie radził sobie tylko jak wybraliśmy się na wakacje całą rodziną - 4 osoby + bagaże i klima na full.W takiej sytuacjach przydałoby się kilka koni więcej.
Dla mnie idaeł. Drążek na miejscu i świetnie leży w dłoni, biegi wchodzą czysto i gładko.
Zakresy na poszczególnych biegach wystarczające.
W tej klasie nie znam auta które by pewniej się prowadziało, no może Focus jest porównywalny, reszta daleko w tyle.
Duże szyby, stosunkowo wąskie słupki. Bardzo OK.
Bez zbędnych bajerów, wszystko pod ręką, Ekgonomia świetna.
Bez zastrzeżen
Przy moich 180cm wzrostu przestrzeni jest wystaraczająco, 4 osobowa rodzina podróżuje wygodnie.
Do 130 km/h jest super, powyżej moim zdaniem nieco za głośno.
Niestety jeżdżę dość dynamicznie więc poniżej 9l nie schodzi, co nie oznacza że auto nie jest ekonomiczne. Kiedyś na tasie zrobiłem test przejechałem około 400km z maks. prędkością 110km, strasznie się zmęczyłem ;), ale udało mi sie osiągnąć wynik 5,2, a to już coś.
Oryginalne części drogie, zamieniki nie zawsze dostępne i nie zawsze dobrej jakości.
Kupiłem je w przyzwoitej cenie, i oprócz przeglądów nie miałem dodatkowych wydatków.
Do tej pory ( nie wliczając cześci eksploatacyjnych) wymieniłem tylko kilka żarówek :) i drążek kierowniczy.
Nic się nie dzieję, auto nigdy nie stanęło mi podczs jazdy, nigdy nie miałem problemy z odpaleniem, nic nie stuka, nie przerywa, nie świszcze, nie dudni, nie świeci się na tablicy.
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 i 16V 98KM 72kW