Układ hamulcowy
: krzywienie się tarcz hamulcowych
: odpryski na przedniej szybie
jak dla mnie - póki co - auto bardzo dobre. nie za duże, nie za małe, dobrze wyposażone choć nie pozbawione mankamentów. pakowne, sporo schowków pod podłogą bagażnika, sporo miejsca w środku. prowadzi się poprawnie. przyspieszenie i ekonomika w normie. koszty części zamiennych niskie. silnik i auto ogólnie mają opinie bezawaryjnych - życie zweryfikuje. ja jestem zadowolony póki co.
silnik bardzo cichy. do potwora brakuje mu sporo mocy, poniżej 4 tysięcy obrotów nie ma co szukać uniesień... ale widziały gały co brały. do przeciętnej, spokojnej jazdy w sam raz.
chętnie dałbym ocenę 4,5. moim zdaniem lewarek rewelacyjny, idealny skok i droga do pokonania przy zmianie biegów. Skrzynia zestopniowana poprawnie, ale bez szczególnych fajerwerków. Przydałaby się \"szóstka\" albo chociaż dłuższa \"piątka\"
tu poczułem lekki zawód.. a przecież to lancer!!! zawieszenie dobre - jak na auto rodzinne ale za grosz w nim sportowego ducha. moim zdaniem Astra lepiej się prowadzi.
jednym słowem - przeciętnie, nic specjalnego
mam kombi więc do tyłu średnio na jeża, ale radzę sobie. przyzwyczajam się do auta i jego gabarytów.. do przodu i na boki bardzo dobrze. myślę że za jakiś czas moja ocena wzrośnie
konsola prosta jak budowa cepa. wszystko jasne i proste, minimalna ilość przycisków do obsługi, wszystko w zasięgu ręki.
boli trochę brak komputera pokładowego w aucie z 2006 roku
automatyczna klima więc nie ma o czym pisać. jedyne zastrzeżenia - parują szyby. ale pewnie wymiana filtra kabinowego poprawi nieco sytuację
ilość miejsca w stosunku do gabarytów samochodu bardzo duża.
90 tys przebiegu a w środku cichutko. nie jeździłem póki co lepiej wyciszonym autem. na postoju ciężko usłyszeć szum silnika nawet na zewnątrz auta. do 140km/h można spokojnie rozmawiać z pasażerami.
miasto 8.5, trasa 6. nieźle ale i tak go zagazuje bo robię spore przebiegi, a krezusem nie jestem.
nie serwisuję w ASO bo tam ceny kosmiczne. poza ASO nadspodziewanie tanio jak na pełnokrwistego japończyka. koszty części na poziomie małego europejskiego kompakta, choć trzeba trochę ich poszukać
powiedzmy że trafiłem niesamowitą okazję :)
za krótko jeżdżę by to dobrze ocenić. póki co jedynie odprysk na przedniej szybie mi przeszkadza a z tego co wiem szyba w tym modelu jest mało odporna na spotkania z kamykami
za krótko jeżdżę ale po 90 tysiącach amortyzatory na stacji diagnostycznej ocenili mi na.... 96% :) szok. sam się nie spodziewałem :)
lekko puka jeden wahacz i dwie gumy stabilizatora były do zmiany... no ale czego się spodziewać po naszych \"autobahnach\"...
poza tym z chorób modelu - za miękkie tarcze hamulcowe w stosunku do klocków co powoduje wibracje przy hamowaniu. póki co ledwo wyczuwalne więc nic z tym nie robię. zobaczymy co będzie dalej.
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 i 16V 98KM 72kW