Ocena kierowcy - Mitsubishi Lancer VII Sedan

yrdn, 18 lat temu
Silnik 1.3 12V GL 75KM 55kW
Rok produkcji 1998
Mitsubishi Lancer VII Sedan 1.3 12V GL 75KM 55kW 1995-2000 - Oceń swoje auto
srednio, ale jak narazie wystarczający
Przesiadłem się z silnika 1.0 (50KM) na 1.3(75KM) i czuje różnicę. Więcej mi narazie nie potrzeba :]
Nie mam auta od nowosci, ale jak na te 126tys. km działa dosyc precyzyjnie.
Pomijając fakt, że dobrze się nim jeździ i przy oponach 195/65 bardzo dobrze trzyma sie polskiej drogi to raz najadlem sie tyle strachu co przez cale zycie. Pękł lewy wahacz gdzie przy wczesniejszym przeglądzie niby wszystko bylo O.K. Dzieki niewiadomo jakiemu zrządzeniu boskiemu pękł przy ruszaniu ze świateł a nie przy 150km/h w trakcie wyprzedzania. nie napisałbym juz nic...
wszystko widzę, tylko tylnia szyba (sedan) niestety nie bedzie miała wycieraczki
za dużo pokręteł i przycisków nie ma, ale każdy na swoim miejscu. nie ma tez wkurzających dźwigienek czy przycisków, do których trudno sie dostac
tak sobie.. nagrzewa sie szybko, bez klimy latem nie podchodź do dalszych wyjazdów :]
z tyłu nigdy nie siedziałem, a też nie słyszałem, żeby ktoś narzekał (może to przez grzeczność) dlatego piątka :]
głośny dość, ale mi to nie przeszkadza :D
za 100PLN jadę z Torunia nad morze :-) przy aktualnych cenach benzyny (czerwiec ´06) mówią, ze części drogie... niby tak, ale za wahacz (o zgrozo!) dałem 220PLN to chyba nie jest tak dużo.. ? w trasie poniżej 6l jazda dynamiczna/spokojna w mieście za duzo nie jeżdżę, wiec nie powiem.
pomijając wahacz to raczej nic tak strasznego i traumatycznego nie przeżyłem z tym samochodem.

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.3 12V GL 75KM 55kW [l/100km]

6,6