Kultura pracy silnika jest bez zarzutu. Kwestią dyskusyjną jest dynamika - poprzednie moje autko miało 180 KM :) Natomiast do codziennej eksploatacji , głównie po mieście, i do oszczędnej jazdy w trasie całą rodzinką silnik ten sprawdza się idealnie. Z pewnością nie nadaje się dla fanów ruszania spod świateł \"z piskiem\".
Idealna. Jedynie czym wg mnie odstaje od konkurencji to brak 6tki.
Idealnie dobrane proporcje pomiędzy komfortem a twardością zapewniającą bezpieczeństwo i stabilność.
Super. Jedyny drobny dyskomfort to brak regulacji wzdłużnej kolumny kierownicy. W zasadzie nie rozumiem dlaczego tak jest ale chyba w każdym modelu Mitsubishi można tylko wykonać regulację góra-dół.
Po roku użytkowania Mazdy 3 2.3 benzyna tego mi było trzeba :) W mieście , w dużych korkach, spalanie nie przekracza 8 litrów na 100 km. W trasie, przy prędkościach 110-120 kmh spokojnie można zejść do 6. Idealnie.
Auto kupiłem w tzw. wyprzedaży rocznika dlatego dostałem solidny rabat. Nie wiem natomiast czy bym się skusił na Lancera w tej wersji wyposażenia w cenie prosto z cennika czyli ok. 80tys zł. Ja zapłaciłem 60tys zł i myślę, że to doskonale wydane pieniądze.
Jeden z ostatnich bastionów japońskiej motoryzacji. To zobowiązuje :)
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 MIVEC 117KM 86kW