: Wyposażenie, omijałem salony Mitsu bo zakłądałem że są sporo droższe.
Wygląd zewnętrzny - ludzie zjeżdżają z lewego pasa, a tu tylko 1.5...:)
Nie ma oceny BARDZO DOBRZE, a taką bym dał..:)
Bardzo solidny samochód z genialnie sztywnym nadwoziem, dopracowanym spodem i świetną trakcją.
W tym temacie lepszy jest tylko Focus, ale Focus to nie Mitsu..:)
Jest całkiem dobrze jak na tak nieduży motor. Gdyby miał Euro3 i 90 KM to pewnie byłby żwawszy. Taka uroda 16V i głupich norm...Gdyby nie cena zaporowa kupiłbym 1.8 diesel - ścisła czołówka w tej klasie.
Nie mam problemu z jakąkolwiek wadą fabryczną - chodzi jak należy, brakuje szóstki (ale wtedy konieczny większy moment), typowo japońska skrzynia.
Bardzo fajnie się prowadzi. Twardy i słychać zawieszenie, ale jedzie jak przylepiony do drogi.
większy i cięższy silnik byłby lepszy, ale i tak jest b. dobrze
Cóż, w wersji sportback jest kiepsko z widocznością do tyłu, siedzimy też dość nisko (jest regulacja wys fotela) - coś za coś - w Pandzie widoczność jest lepsza, tylko co z tego...(nie ma nic do Pandy - to b. dobre autko..:))
Wszystko na swoim miejscu, po japońsku - wzorowo
Bardzo przestronny, zwłaszcza na tylnej kanapie w porównaniu do konkurentów - oparcie jest wygodnie pochylone, a nie jak w Octavii - prawie pionowo.
Niestety kosztem bagażnika - ale jest dobrze.
Silnik hałasuje, ale na moje ucho to nie przeszkadza, a jak go trochę podkręcić, to fajnie warczy..:)
Długo szukałem samochodu na który będzie mnie stać. Lancer ma najlepszy stosunek jakość/cena w tym segmencie jeśli patrzymy pod kątem sprawdzonej niezawodności, historii i dziedzictwa i przede wszystkim wyposażenia. Katalog 69900, sprzedany za 57400 w wersji Invite (klima auto, skóra na kier i lewarkach, czujnik świateł i deszczu, pełne bezpieczeństwo czynne i bierne, alufelgi, elektryka).
Nic się nie dzieje - kilka odprysków na masce, ale słaby lakier to już nie tylko domena japonczyków...zwłaszcza na ciemnych, niematalizowanych kolorach...
NIC, ale poczekamy do 200 tys przebiegu..:)Na razie alni klocków, ani tarcz, tylko mat. eksploatacyjne typu olej, płyny
- zużycie paliwa dla silnika 1.5 MIVEC 109KM 80kW