Nie polecam jasnej tapicerki, bardzo się brudzi mimo staran o czystosc w aucie. no ale to akurat norma w kazdym samochodzie z jasną tapicerką.
Silnik bardzo dynamiczny, jednak dopiero powyżej 4 tys obrotów. Bardzo fajnie jezdzi się w zakrecie od 4 tysiecy az do samej odcinki czyli 6500 obr/min.
Zdecydowanie brakuje 6 biegu.
Super trzyma się drogi. Zawieszenie jest ciche, trochę twardsze ale za to bardzo dobrze wchodzi w zakręty
Samochód przy 156KM spala na trasie między 6-8L, w miescie ok 8-9.
Bardzo szybko robi się ciepło w kabinie jeśli tego chcemy, jak i bardzo zimno. A więc i klimatyzacja i ogrzewanie działają lepiej niż w samochodach którymi jezdziłem, a troche ich już było.
Przy wzroście kierowcy 195cm, pasażerowie z tyłu nadal mają dużo miejsca, pozycja za kierownicą jest bardzo dobra, jedynie brakuje regulacji kierownicy w poziomie czyli do przodu i do tyłu. Ale miejsca w samochodzie na prawde bardzo dużo. Jeździłem większymi samochodami a w środku byo mniej miejca niż w Lancerze
W samochodzie dość mocno słychać dźwięki z zewnątrz, szczególnie szumy opon, no i silnik slychać bardzo mocno jeżeli kręcimy go powyżej 4 tys. Poniżej 4 tys bardzo cicho. Problem głośności w kabinie poprawia wytłumienie drzwi (koszt 4 drzwi to ok 500-600zł w profesionalnej firmie), oraz wytłumienie bagażnika i podłogi (łatwo zrobić to samemu - koszt materiałów ok 200zł)
Zużycie paliwa średnio ok 8 litrów , przy mocy silnika 156KM. przeglądów w serwisie nie robiłem, napraw także póki co przez 9 miesięcy użytkowania żadnych.
brak usterek podczas pierwszych 9 miesiecy użytkowania (samochód kupiłem jako 3 letni) , mam nadzieje ze bedzie dalej bedzie tak dobrze
Brak usterek
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 i 16V 156KM 115kW