: Przestrzeń i miejsce wewnątrz kabiny i bagażnika.
To moje drugie nowe auto. Zakup naprawdę przemyślany. Oczywiście kierowałem się niezawodnością przy wyborze auta bo mi nawet nowe się popsuło. Mam takie szczęście. Ale teraz co do auta - nie pomyliłem się wcale. Auto w swojej klasie i cenie nie ma najmniejszej konkurencji. Kupiłem to auto za 57 tysięcy zł. A z wyposażenia nie ma tylko nawigacji i skażanych foteli. Wszystko w tym aucie jest pod ręką. Nawet w komorze silnika - bajka dla mechanika. Wszystko pod ręką. Nie trzeba ściąga żadnych plastików. Jak klima nie działa to praktycznie silnika nie słychać. Mam drugie auto Renault Megane III i jest w nim mniej miejsca niż w Lancerze. Z zewnątrz naprawdę zadziorne auto a w środku komfort na przyzwoitym poziomie. W tym aucie naprawdę nie ma się do czego przyczepi ale znaleźć też trzeba coś. Jest w nim jedna tandeta to. płyta pilśniowa w bagażniku oddzielająca koło zapasowe od przestrzeni bagażnika. Nie przewiduję jej długiego żywota ale wymiana na aluminiową karbowaną to jakieś 150 zł i problem z głowy. Ja już tak zrobiłem. Nie wiem dlaczego te auta się tak powoli sprzedają chyba tylko z powodu Polskiej mentalności - Niemieckie to dobre. A ja powiem, że następne auto to też będzie Mitsubishi.
Jak dla mnie spalanie jest OK. Nie można wymaga od sporego auta benzynowego spalania 6 litrów. Dla mnie średnia ok 8 litrów jest OK i te auta benzynowe nie mają DPF-a a to jest wielka zaleta.
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 MIVEC 117KM 86kW