Miałem kupić skodę octavie a kupiłem lancera i nie żałuje. Samochód nie jest nudny i wyróżnia sie w tłumie samochodów, zwłaszcza przód jest piękny. Silnik nie jest może najmocniejszy ale jakoś boję się turbin proponowanych przez skodę. Uważam, że wóbór był dobry. Nadto wskazać należy, iż za to wyposażenie, u innych producenów zapłaciłbym ok 10 tys więcej
Fajny odgłos silnika, który zbiera się jak to japończyk ok 4 tys obrotów. zuzycie paliwa ( w mieście) wyższe niz deklarowane ale samochód jest jescze niedotarty a więc może po przejechaniu 5-10 tys km będzie lepiej
super sportowe kliknięcia i doskonała kultura pracy
ten samochód po prostu doskonale sie prowaadzi. miałem różne auta poczynając od poleneza, porzez dwa fancuzy i dwa niemce ( w tym audi S4) Myślę, że w moim nowym aucie zawieszenie jest złotym kompromisem. Nie buja jak we francuzach i nie jest tak twarde jak w oplu astrze I czy też audi
prawdą jest, że jest to sedan, więc widocznośc do tyłu jest nienajlepsza, prawdą jest też , że przednie słupki są szerokie co mniej wprawnym kierowcom może sprawiać trudności, jednakże po przejachaniu 2.000 km już sie przyzwyczaiłem i jest ok
brakuje mi tu zamykanego schowka w przednich drzwiach oraz \"prawdziwego\" podłokietnika ( ten który jest, jest w mojej ocenie schowkiem pomiędzy przednimi fotelami. Poza tym jest super. Bardzo dużo miejsca z przodu i z tyłu . Jestem dość wysoką osobą a nie czuje dyskomfortu. Poza tym schowki są duże i przktyczne a jeden z nich jest nawet chłodzony. Bagażnik dla mnie w sam raz. jak bym chciał autobus czy tez kombi to bym kupił.
na razie jeżdziłem tylko latem więc moge pisac o klimatyzacji. W wersji invite jest ona atomatyczan i spełnia swoje funkcjie choć brakuje tu nawiewu na tylne fotele o czym raczył mi przypomnieć mój syn
po prostu super. Bardzo duż miejsca zarówno dal pazażerów z tyłu jak i kierowcy oraz pasażera z przodu . Trzeba przy tym pamiętać, że to nie jest ford mondeo czy inny samochód segmentu D
Wiem, że jest w nim głośniej niz np w octavii czy też innym kompakcie. jednakże ten samochód słychać i oto mi chodziało przy zakupie auta
jak juz pisałem w mieści przy włączonej klimie jest trochę wiecej niż daklarowane przez producenta zużycie paliwa jednakże może to wynikać z mojego sposobu prowadzenia pojazdu ( mam trochę za ciężką nogą). Na trasie jest w granicach normy określonej przez producenta.
z tym wyposażeniem i w tej cenie po prostu super bryka
na razie samochód jest nowy więc nic w tej materi nie moge powiedzieć
nowa bryka więc brak defektów
- zużycie paliwa dla silnika 1.5 MIVEC 109KM 80kW