Ocena kierowcy - Mitsubishi Lancer IX Sedan Facelifting
Przebieg:
23 tys. km
Okres użytkowania:
1 rok
: silnik super + wyglądem bije na głowę współczesne auta
jestem bardzo zadowolony! gdy codziennie wsiadam do tego auta to poprawia mi się humor i chę jechać nie ważne gdzie i nie ważne po co
mało pali (szczegóły poniżej w sekcji Koszty utrzymania), zawsze działa, przyspiesza szybciej niż zapewnia producent, rozwija wwyższą prędkość niż zapewnia producent, mam system auto stop & go - bardzo szybko się załącza gdy wciskam sprzęgło
na 2 biegu można jechać 110 km/h
3500 rpm - 140km/h
4000 rpm - 160km/h
4500 rpm - 180km/h
5000 rpm - 200km/h
po każdym zakręcie widzę w lusterku wstecznym że auta za mną bardzo się oddalają, to auto ma zdecydowanie lepszą trakcję niż auta na polskich drogach
przednia szyba jest dużo większa niż w Passacie z 2004 roku (robiłem tylko takie porównanie)
operuję wszystkimi przyciskami bez odrywania oczu od kierownicy
doskonale gdzeje i chłodzi - pod warunkiem że podczas upalnych dni nie rozgrzejesz na słońcu deski rozdzielczej do 150 C bo wtedy masz w aucie dodatkowy grzejnik, dlatego latem na parkingu zakładam folię pod przednią szybę
w klasie kompaktowej nie ma auta z większą przestrzenią
przy niskich prędkościach jest bardzo cichy jednak od 130 km/h wyłączam radio bo mocno słychać opony
tylko tankuję paliwo, prowadzę spis wszystkich wydatków, mam wszystkie rachunki za paliwo od początku, zapisuję wydatki w pliku Excel, do przebiegu nieco ponad 23 tys. km auto spaliło nieco ponad 1500 L benzyny, z moich wyliczeń wychodzi dokładnie 6.62 L / 100 km !
nie znam lepszego nowego auta do 68 tys. pln
brak - przecież to najbardziej niezawodne auto świata [www.reliabilityindex.com]
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 MIVEC 117KM 86kW