Nie podpiszę się bo nikt go nie kupi ode mnie,
14 lat temu
Okres użytkowania:
niecały rok
Nie kupiłby ponownie
: Elastycznośc
: Rdza, rdza i jeszcze raz rdza - błotniki tył, podwozie (el. konstrukcyjne również)
: Cieknący olej
Przeniesienie napędu
: Wyjący dyferencjał
Tragedia...
Pod względem elastyczności nie ma sobie równych, ale tylko pod tym względem. Co 200-300 km muszę dolewać litr oleju bo cieknie każdym możliwym miejscem i nie da się tego w cywilizowany sposób usunąć, dodam że nie leci tylko głowicą bo musiałem kupić nową za 1600 zł bo tamta była złomem.
Miejsce umieszczenia lewarka zmiany biegów - GŁUPOTA!!! Czasami zazgrzyta z 2 na 3. Skrzynia dodatkowo jest strasznie krótka dobić do 5 to dosłownie momencik i w trasie masz wrażenie jak byś miał wbitą 3.
Przechyla się na zakrętach jak głupi, dyfer z tyłu mimo oleju na full wyje tak że od 70 km/h -> nie da się normalnie rozmawiać, a przy 90 km/h następuje taki moment że wycie jest ogłuszające i albo trzeba przyspieszyć albo zwolnić. Jechałem tym autem maksymalnie 145 km/h i w oczach miałem śmierć: wycie, niepewne prowadzenie, smród nie wiadomo skąd wydobywający się. Jedyny plus - na nieutwardzonych drogach można sobie podriftować :D
Pod tym względem jest idealnie. Siedzi się wysoko i jak na 3 osobowego busa widać bardzo dobrze
Wszystko pod ręką, schowków bardzo dużo, nie mam zastrzeżeń
Zimą jak najbardziej ok, nagrzewa się szybko, ale latem nie idzie za to wyrobić. Do tego w czasie deszczu szyby parują szybciej niż zdążysz się obejrzeć.
Dla kierowcy - ok. Ale jeśli na ławeczce z przodu usiądą 2 osoby to mają przegwizdane, a ja siedzę sobie wygodnie na miejscu kierowcy.
Wyciszenie? - a co to jest?! W tym samochodzie rzecz niespotykana.
miasto latem: 12-15 l/100, miasto zimą: 15-18 l/100, trasa zima: 12 l/100, trasa lato: 10-11 l/100
Za dużo kosztuje jak na taki złom.
Samochód sam w sobie jest już zajechany po 10 latach eksploatacji w Danii nad samym morzem
Nic co by mnie zatrzymało w trasie się nie stało ale już liczę dni aż samochód całkiem się rozsypie
- zużycie paliwa dla silnika 2.5 TD 87KM 64kW