Ocena kierowcy - Mitsubishi Grandis

tm1@onet.eu, 15 lat temu
Silnik 2.0 DI-D 136KM 100kW
Rok produkcji 2007
Mitsubishi Grandis 2.0 DI-D 136KM 100kW 2005-2010 - Oceń swoje auto
Świetny samochód rodzinny, szczególnie polecam na długie trasy, pojemny. Gdy podróżuje większa ilość osób przydaje się box - bez strat ekonomicznych i z zadowalającą dynamiką.
Nie jest to sprinter, jednak osiągi oceniam na ponadprzeciętne. Świetnie sprawdza się w długich trasach, szczególnie na dobrych drogach.
Bez zastrzeżeń. W mieście trzeba się trochę nawachlować, poza miastem korzystasz z 5-ki i 6-ki
Bardzo dobrze trzyma się drogi, troszkę buja na zakrętach ale nigdy nie ma poczucia utraty kontroli nad samochodem
Trochę szerokie przednie słupki. Z tyłu przydają się czujniki parkowania
Wszystko ok.
Bardzo dobrze sprawuje się klimatyzacja, w samochodzie robi się szybko ciepło. Szyby nigdy nie parują.
Dla 5-u osób bardzo dużo miejsca. 7 osób też wygodnie będzie podróżować, warte podkreślenia wygodne miejsca dla osób w trzecim rzędzie- ale tak do 160 cm wzrostu. Niestety wtedy jest mało miejsca na bagaż.
TDI z pompowtrykiwaczami. Zimny musi hałasować, w trasie po rozgrzaniu nie jest uciążliwy
Naprawdę trudno przekroczyć 7,5 l ON/100 km.
Ja kupiłem samochód z 2007 r. -wg mnie cena którą wynegocjowałem jest b. korzystnai jestm z niej zadowlony. Jednak ceny nowych samochodów są w mojej ocenie grubo zawyżone - 115 tys. - przesada
Na razie bez problemów
Na razie bez problemów