: autko o ponadczasowej linii nadwozia,zwraca uwagę innych i ogolnie cieszy oko.Jest też solidnie i estetycznie wykonane,ładniejsze od zwykłych comactów
Przeniesienie napędu
: utrudnienie redukcji z 3 na 2 bieg,dopiero przy minimalnej prędkości i możliwość włączania 1 biegu tylko po całkowitym wyhamowaniu
: słaby nawiew przedniej szyby
oceniam to auto i tak prznajmniej na ponadprzeciętne czyli >4,5 i pomimo mankamentu skrzyni biegów jestem zeń zadowolony.
pomiędzy 1800 a 2000 obr jest nieco głośniejszy i lekko przenoszą się drgania na kierownicę i deskę rozdzielczą,ogolnie jeżdżę dieslem od niecałego roku-wcześniej mialem benzynowego galanta z instalacją gazową ,w którym było ciszej.
po kupnie zauważyłem przy redukcjach biegu z 3 na 2 kłopot z wrzuceniem biegu - dopiero przy wyhamowaniu do ok. 25 km/godz i rownież nie mogę wrzucić 1 biegu kiedy samochód choć trochę jedzie do przodu.Muszę całkowicie zatrzymać lub ruszać z 2 biegu,co jest utrudnieniem na skrzyżowaniach.
nie mam zastrzeżeń,na razie nic nie musialem wymieniać
nie mialem problemów z widocznością
dość wygodny ale np siedzenia w modelu z roku 1989 byly wygodniejsze,bagażnik duży wygodny,nieco oszczędniejsze materiały wykończeniowe-np uszczelka tylnej klapy i odklejające się filce...
wentylacja dość sprawna,choć mój samochod slabo dmucha na przednią szybę i w mrozne dni albo podzas deszczu i dużej wilgotności szyby zachodzą parą
dość wygodne auto ,moż jechać 5 osób i nie będzie jazda zbyt męcząca
jak na takie autko-mogłoby być trochę lepiej
należy przy kupnie takiego auta wiedzieć,że oryginalne części są trudno dostępne i drogie,natomiast części serwisowe ,jak np. paski ,klocki,filtry etc.można nabyć za te same pieniądze co do innych marek samochodowych,zużycie paliwa średnie nieco większe niż silnikow z systemem commonrail ale i tak zadowalające.Jak się zorientowałem należy zmieniać dobry olej co 7,5tys.ponieważ wrażliwe są pompowtryskiwacze i turbinka na jakość oleju.
zegarek na tabicy rozdzielczej zapala się i gaśnie,pokazuje godziny jak sam chce nie ma go co nastawiać
szwankująca skrzynia biegow -opisywałem wcześniej
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 TDI 90KM 66kW