Ocena kierowcy - Mitsubishi Galant VIII Kombi

Jarek, 13 lat temu
Silnik 2.4 GDI 150KM 110kW
Rok produkcji 2000
Mitsubishi Galant VIII Kombi 2.4 GDI 150KM 110kW 1999-2006 - Oceń swoje auto
Przeniesienie napędu : Automatyczna skrzynia to coś pięknego, jeśli działa tak jak moja. Silnik + automat to super start od zera. Uwielbiam wkurzać BMW-owców na światłach. Jak trochę przycisnę to im rury miękną , A to przecież takie niepozorne kombi.
Karoseria : tylne nadkola, jest takie jedno miejsce gdzie się pojawiła
GDI bezpośredni wtrysk. Zimny trochę głośny zwłaszcza na ssaniu, ale po ok 1-2 min. jest ok.
Podobno jedna z lepszych na rynku.
Mam jakiś tam minimalny luz z przodu, ale ciągle w granicach normy na 10 lat to chyba super.
jedno strefowa klima , ale skuteczna. Automatyczna.
Tak to jest przy dużych pojemnościach. Ale zauważyłem, że przy podobnej mocy , a nawet niższej o parę koni(144) Alfy łykają pól litra więcej. Wiadomo automat to litr więcej.
Materiały użyte w moim modelu są naprawdę bardzo trwałe. Nic nie trzeszczy , nie skrzypi. Kupiłem go z alusami 17" Latem wygląda super. Oryginalne głośniki mnie zadowalają. Posiada podgrzewanie przedniej szyby. 4 poduchy. Mam wersję Sport - lepsze hamulce. Po wyjeździe z myjni ciągle się jeszcze za nim oglądają. Polecam.
Jedynym mankamentem, choć nie dla mnie, jest zegar, który się ciągle przestawia. Spowodowane jest to tym iż konstrukcja pozwala przedostawać się powietrzu z nawiewów do kostki łączeniowej zegara. Ja mam zegar na wyświetlaczu radia. Reszta bez zastrzeżeń.
Przez 3 lata nic. Dlatego uważam samochód za bardzo tani w eksploatacji.

Pb - zużycie paliwa dla silnika 2.4 GDI 150KM 110kW [l/100km]

9,6