Ocena kierowcy - Mitsubishi Galant VI Sedan

Silnik 2.0 4x4 109KM 80kW
Rok produkcji 1989
Okres użytkowania: 1 rok
Mitsubishi Galant VI Sedan 2.0 4x4 109KM 80kW 1989-1992 - Oceń swoje auto
Przeniesienie napędu : Mimo iż jest to tylko dwu litrowy silnik to jak na te swoje 112 KM jest bardzo zwinny i potrafi dostarczyć wielu wrażeń (w połączeniu z napędem 4x4) Polecam wszystkim fanom 4x4, a dla tych oszczędniejszych radze założenie instalacji LPG (najlepiej wtrysku gazu, nie zwykłej, bo są z nią kłopoty w tym aucie - opinia gazowników)
Karoseria : trzeba uważać na rdze
Układ hamulcowy : rdzewiejące przewody hamulcowe
Silnik : nie wodować ;) grozi skrzywieniem korbowodu
Jak dla mnie nic dodać nic ująć...
Silnik chodzi idealnie, dzięki wałkom balansowym, nie czuć w ogóle, że pracuje! Jest też dość mocny i elastyczny.
Trzeba się do niej przyzwyczaić, nie można jej porównać do pracy żadnej niemieckiej skrzyni biegów. Przynajmniej czuć kiedy siedzi bieg ;)
Doskonały, byleby dbać o wszystki końcówki i drążki, a będzie się prowadził jak po sznurku!
Bardzo dobrze przeszklony, widać praktycznie wszystko co się dzieje do okoła auta.
Po japońsku, skromnie, ale wszystko pod ręką, nic dodać nic ująć.
Działa dobrze, nie mam z nią problemów, jest wystarczająca jak na to auto.
Dużo przestrzeni, więcej niż w następnej generacji. Sziedzi się wygodnie, fotel kierowcy jest regulowany w kilku płaszczyznach i myślę, że każdy znajdzie sobie dogodną pozycję za kierownicą.
Z tym mam problem, ponieważ siedzi u mnie tłumik przelotowy i brak orginalnych wyciszeń na podłodze, więc na ten temat nie moge się wypowiadać (mi nie przeszkadza, że jest głośniej)
Tu przechodzimy do sedna sprawy. Do ekonomicznych to on nie należy, ale za dobrą zabawe i dynamike z napędem 4x4 można mu to wybaczyć. Ja tak zrobiłem i narazie nie zamierzam zakładać mu LPG.
Kupiłem go za 2000 zł. Dołożyłem ok. 1400 i jest w stanie praktycznie idealnym... Za taką cenę nigdy się nie kupi dużego, wygodnego auta z napędem na 4 koła!
Nic
Nic