Ocena kierowcy - Mitsubishi Galant VI Hatchback

Silnik 2.0 109KM 80kW
Rok produkcji 1992
Okres użytkowania: 1 rok
Mitsubishi Galant VI Hatchback 2.0 109KM 80kW 1987-1992 - Oceń swoje auto
Silnik OK. Na pierwszy rzut oka niby trochę mało mocy do tej masy ale ma ładną charakterystykę (przynajmniej dla mnie) więc nie ma problemu z agresywną jazdą.
Skrzynia automatyczna - super sprawa. Trochę szarpie tylko po wciśnięciu gazu do oporu przy nie dogrzanym silniku. Przy normalnej jeździe nie szarpie, biegi zmienia płynnie i jest łatwo przewidywalna podczas wyprzedzania.
Trakcja super, dobrze wyważony, nie ma jakichś dużych podsterowności jak to ma miejsce w np. w oplach. Można momentami nawet poczuć bardzo delikatną nadsterowność.
Poza lusterkiem wstecznym, z którym jakoś nie do końca mogę się dogadać to jest OK.
Trochę za wysoko jest fotel kierowcy. Nawet w najniższym położeniu jest jeszcze trochę za wysoko.
Dość dobre jak na taki nieaerodynamiczny pojazd.
2-litrowy automat średnio 11-12 litrów LPG głównie po mieście i 10 załadowany w trasie to chyba dobrze jak na już dość starą konstrukcję.
Za pieniądze typu Opel Vectra A i VW Passat mam bezawaryjną konstrukcję, pełne wyposażenie z automatyczną skrzynią na czele do tego naprawdę dobrej jakości wykończenia w środku i spokój w nocy, ponieważ tych modeli się po prostu nie kradnie.
Miałem tylko spaloną żaróweczkę podświetlającą konsolę. Bezawaryjny.
Bezawaryjny. Nic nie cieknie, nic nie smrodzi. Tylko eksploatacyjne rzeczy trzeba w miarę na bieżąco i nie będzie z nim problemów.

LPG - zużycie paliwa dla silnika 2.0 109KM 80kW [l/100km]

11,0