Samochód przyciąga uwagę przechodniów (mimo swojego wieku) i nie da się tegu ukryć.Nie polecam jeździc tym samochodem z dziewczyną-będziecie mieć problem :)
Dobrze się wkręca w obroty, bez zbędnego wachlowania gałką skrzyni biegów. Silnik bardzo elastyczny.
Pierwsza przejażdżka na takiej skrzyni i wiedziałem, że muszę mieć to auto-tego nie da się opisać...
Dobrze trzyma się na zakrętach, zawieszenie może trochę sztywne, ale w końcu to sportowe auto.
Nie ma tragedii-to samochód o niskim podwoziu a co za tym idzie nie wszystko jest się w stanie dojrzeć-zwłaszcza przez tylną szybę (polecam założyć parkometr-bardzo ułatwia cofanie)
jeśli chodzi o schowki to jest ich parę(w podłokietniku znajdziemy miejsce na kubek, jest jeszcze miejsce na \"pety\" i na drobne pieniądze) boli natomiast miejsce w drzwiach-jest ono symboliczne-nie można nawet wcinąc skrobaczki do szyb-chusteczki to jest jedyna rzecz która tam wejdzie.
wszystko tak jak być powinno
jeśli chodzi o kierowcę to jest OK (nawet dla mnie, a mam 188cm wzrostu) gorzej z pasażerami z tyłu-nie polecam przewozić osób wysokich na długim odcinkach
przy małych prędkościach cicho-powyżej 130km/h robi się już głośno-czyli wszystko tak jak być powinno.
no właśnie to jest jeden z mankamentów tego samochodu bo spali tyle ile mu się wleje ;) w trasie bez szaleństw jestem zejść do 8l natomiast normalna jazda praca-dom 9.5l i nie chce być inaczej
Mimo tego iż psują się pierdoły i zawsze znajdzie się coś do zrobienia nie sprzedałbym tego samochodu. Samochód staje się kultowy i coraz bardziej popularny w Polsce, a to cieszy najbardziej.
na jednym z forum chodzi przesłanie: kupiłeś eclipse\'a - masz problem. Jest w tym trochę prawdy. Do najczęstrzych usterek (drobiazgów) należy zaliczyć: rdzewiejące kielichy, opadające drzwi
psuje się wszystko z osprzętu silnika (sam silnik używany z głową jest pancerny) sam wymieniłem już sprzęgło, regenerowałem rozrusznik
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 GS 16V 146KM 107kW