: Znakomita praca silnika z CVT- podczas prowadzenia odnoszę wrażenie, że ten samochód "słucha się" kierowcy i znakomicie współpracuje ( z szacunkiem i pokorą Japończyka)
Przd zakupem Mitsubishi Eclipse Cross odwiedziłem kilka salonów i testowałem: Kia Niro, Kia Spartage, Hyundai ix 35, Honda HRV,
Toyota CHR, Mitsubishi ASX.
Wybrałem auto, z którego nie chce się wysiadać: ciche, komfortowe, dynamiczny silnik, prowadzi się pewnie i przyjemnie...Mitsubishi Eclipse Cross
Rewelacyjnie cichy , dynamiczny znakomicie współpracujący ze skrzynią CVT.
Wyprzedzanie jest pewne, komfortowo ciche.
CVT- wirtualne biegi i brak "wycia" podczas przyśpieszania daje duże poczucie komfortu jazdy.
Znakomicie "trzyma się" drogi.W zakręty "wchodzi" pewnie- nie wyczuwam pod czy nad sterowności
Zarówno z zewnątrz jak i wewnątrz wszystko jest spasowane doskonale.
Lakier czerwony 3 warstwowy jest niepowtarzalny i ciekawy
Duże lusterka, kamera cofania-pozwala dobrze wyczuć gabaryty samochodu.
Nie przeszkadza w widoczności spojler rozdzielający tylną szybę ( a w nocy bierze na siebie światła pojazdu jadącego z tyłu, dzięki czemu, nie oślepiają kierowcy)
Dla mnie: 10/10
Samochód zimą nagrzewa się szybko, klimatyzacja 2-strefowa działa pewnie i przyjemnie schładza kabinę
Bardzo dużo przestrzeni zarówno z przodu jak i z tyłu , moje 189 cm. mieści się bez problemu, również z tyłu (podczas próby) nie dotykałem kolanami do fotela
kierowcy, cofniętego na max.
Fotel kierowcy bardzo wygodny, nie czuje się "w kościach" długiej jazdy
Jest bardzo cichy i to zarówno podczas jazdy miejskiej jak i przy prędkościach ponad autostradowych
Pozostawiam do oceny każdego indywidualnie, dla mnie ok.9-10 litrów w zakorkowanym dużym 800- tysięcznym mieście, na krótkich 5-7 kilometrowych codziennych trasach, jest do przyjęcia.
Trasy krajowe ok.7.5 l/100km .
Autostrada prędkość 130-140km. to spalanie ok.10 l/100 km
Auto doskonale spasowane we wszystkich detalach, fajny dynamiczny silnik
doskonale "zgrany" z CVT. Produkcja samochodu w Japonii-mam nadzieję-pozwoli na długoletnią bezawaryjną eksploatację.
Wszystkie w/w przetestowane przeze mnie auta , miały podobną cenę zakupu
Po 2 latach eksploatacji nie ma potrzeby ingerencji serwisu
Brak