: Czujnik braku płynu w spryskiwaczach żyć nie daje, i nie ma siły aby go uciszyć. Zawsze wożę zapas płynu w bagażniku.
Obawiałem się skrzyni e-CVT, jednak autko okazało się bardzo dynamiczne. Prowadzi się naprawdę super. Do tego, cała masa udogodnień elektronicznych, typu system kamer 360 stopni, radary, asystent pasa ruchu i jasne światła LED. Bardzo dużo funkcji zautomatyzowanych: awaryjne hamowanie, światła drogowe, hamulec postojowy, wycieraczki, itp. Ostatnio odkryłem, że nawet światła awaryjne włączają się same przy ostrym hamowaniu. Wykończenie, jak to w nowoczesnych samochodach - bardzo dużo plastikowych elementów i dość cienka blacha, warto pomyśleć o dodatkowym zabezpieczeniu np. powłoce ceramicznej.
Stylistyka pojazdu do kwestia gustu, mi się przód podobał bardzo, tył trochę mniej. Przez to, że jest ścięty, to i bagażnik jest mały. Jednak w przeciwieństwie do np. Toyoty CH-R z tyłu trzy dorosłe osoby w miarę wygodnie mogą wsiąść.
Szacun dla producenta, że tryb ECO włącza się na żądanie, a nie jak w innych autach, gdzie ECO jest zawsze na dzień dobry, a tryb sportowy trzeba wymuszać. Ja przedkładam dynamikę jazdy przed oszczędność paliwa.
Nieduży ale przy tej masie pojazdu i 165KM świetnie sobie daje radę. Jednak na ekonomię nie ma co specjalnie liczyć, dycha na mieście i ani grama mniej.
Rewelacja, 8-stopni z możliwością zmiany łopatkami.
Rewelka, świetne wspomaganie. Polecam S-AWC - nie udało mi się jeszcze zabuksować kołami na płaskiej nawierzchni.
Mogłaby być grubsza i plastiki mocniejsze - zderzaki uginają się przy niewielkim nacisku ręką.
Trudno stwierdzić po roku, ale przeglądy są relatywnie niedrogie - około 900zł w ASO.
Full wypas w dobrej cenie.
- zużycie paliwa dla silnika 1.5 T 163KM 120kW