Niezły silnik, dobra cena zakupu, duże wnętrze i bezawaryjność to największe zalety.
Hałas i wysokie ceny w ASO to zasadnicze wady.
Silnik typowy jak dla Japończyka. Wymaga wysokich obrotów. Największa wada to, że jest głośny oraz fakt, że jak na 95KM wydaje się słaby. Reszta bez zastrzeżeń.
Mam półautomat - 6 biegów. Działa poprawnie w trybie auto i manual. Niekiedy zdarzy się kłopot z \"wymyśleniem\" na którym na być biegu ale to rzadkość.
Bez rewelacji, ale porównywalny do innych aut tej klasy.
Poza przednim słupkiem ,który zasłania inne auta, wszystko jest w porządku.
Wszystko intuicyjne. Zresztą wyposażenie dosyć ubogie więc nie ma czy przełączać:)
Ogrzewanie działa bez zarzutu. Niestety klimatyzacja jest za słaba do tej kubatury i schłodzenie wnętrza w słoneczny dzień zajmuje bardzo długo (nawet 10 minut).
Wielkość kabiny, ilość miejsca na nogi jak na tę klasę ogromna!!! W większych kompaktach nie ma tyle miejsca!. Bagażnik typowy dla aut miejskich.
Moim zdaniem auto jest bardzo głośne. Słychać głównie silnik.
Tu też nie będzie pochwał. Zużycie paliwa to 7-8l/100km. Moim zdaniem za dużo jak na spokojny styl jazdy.
Gorsza sprawa to przeglądy w ASO. Koszty potworne - nie spotkałem się jeszcze z tak wysokimi cenami. Większość przeglądów >1000zł.
Daje 3 bo nie było żadnych usterek.
Auto kupiłem żonie tylko ze względu na cenę. Za 40000zł kupiłem nowe auto z automatem i klimą a taki był warunek. U konkurencji trzeba było dać co najmniej 50000zł. Na dzień dzisiejszy rozważałbym VW Up.
Przepalone żarówki świateł pozycyjnych z tyłu - NIC WIĘCEJ!!!
Usterek brak.
- zużycie paliwa dla silnika 1.3 MIVEC 95KM 70kW