Ocena kierowcy - Mitsubishi Colt VII Hatchback 5d

mauser, 15 lat temu
Silnik 1.3 MIVEC 95KM 70kW
Rok produkcji 2008
Mitsubishi Colt VII Hatchback 5d 1.3 MIVEC 95KM 70kW 2008-2011 - Oceń swoje auto
Silnik : jest bardzo elastyczny szczególnie trójka chodzi w zakresie od 20 - 80km/h można i więcej ale po co
jest to auto dla tych którzy lubią wyróżnić się z tłumu na jazdę po mieście i nawet w dłuższe trasy w 2/3 osoby to rewelacja auto ma naprawdę niezłego kopa i już nie jedna octavia , vectra czy inna astra oglądała mój oddalajacy się tylni zderzak
silniczek chodzi rewelacyjnie a powyżej 3500 obrotów dostaje niezłego kopa, chociaż mój ma przejechane niecałe 1500 km i jest jescze jakby niedokońca dotarty - jeździłem testowym coltem z przebiegiem 5000km i rwał do przodu jak szalony
biegi wchodzą pewnie , nic nie haczy
na prostej jedzie jak po szynach, ale najlepiej czuje się w zakrętach fabryczne opony continental 195 robią swoje nic sie nie wychyla i pewnie się prowadzi oczywiście dostosowując prędkość do warunków jezdnych.
do przodu rewelacja dzięki ogromnej przedniej szybie na boki już trochę gorzej szczególnie lewy słupek na zakręcie czy na pasach trzeba się czasami trochę wychylić. widoczność do tyłu jest najgorsza szczególnie cofanie po łuku dla niewprawionych kierowców czujniki cofania mogą okazać się błogosławieństwem.ale sytuację ratują naprawdę ogromne przednie lusterka.
wszystko pod ręką żadnych zastrzeżeń
w zimie nagrzewa się bardzo szybko klima zaskakuje już po jakiś 2 min w lecie jeszcze nie próbowałem ale pewnie będzie podobnie.
i to jest chyba największy atut tego auta miejsca dla kierowcy i pasażera(szczególnie miejsce na nogi pasażera jest jak w aucie segmentu c/d) jest aż nadto a pasażerowie na tylnej kanapie mają jeszcze duży zapas na kolana i nogi. niestety coś kosztem czegoś bagażnik nie jest za duży, ale na zakupy czy wyjazdy we dwoje spokojnie wystarczy.
mieści się w normie do 120/h chodzi normalnie powyżej robi się głośniej ale tragedi nie ma
i tutaj mogło by być lepiej bo dane spalania podane przez producenta osiągalne są chyba tylko dla mistrzów ecodrivingu u mnie wygląda to tak :jazda w zimie z klimą miasto :9,2 trasa : 6,5 chociaż nowe auta podobno więcej palą poczekamy zobaczymy, pierwszy przegląd gwarancyjny 800zł - masakra
no cóż zależy co kto lubi i czym się sugeruje przy zakupie ja nie żałuję
no cóż wnętrze mogło by być lepiej wykończone plastiki są trochę smutne w zimie przy niskich temperaturach czasami lubią poskrzypieć tak samo jak fotele mogły by być lepiej wyprofilowane ale to kwestia gustu ja jak kupowałem ten samochód sugerowałem się tym co jest pod maską bo 95 koni i 11 sekund do setki w segmencie B to chyba robi wrażenie
nic

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.3 MIVEC 95KM 70kW [l/100km]