: Mocny silnik,świetne trzymanie się szosy,przestrzeń,bagażnik
Układ hamulcowy
: B>rzadkie i lekkie popiskiwanie hamulców od niedawna
: Trzeszczenie tylnej prawej części kanapy na sporych nierównościach i bez jej obciążenia
Srednia ocen wyjdzie na końcu ja daję 4,6
To już moja 3-cia ocena tego autka.Nie zmieniam swej oceny daję tu 5,choć słyszałem opinię,że jeżdżono b.cichymi autami.Mnie\"głośna\" praca silnika wewnątrz auta zupełnie nie przeszkadza.Auto jest mocne,zrywne a to b.pomaga przy wyprzedzaniu.
No ok-i niech będzie 4-ka bo czasem przy wrzucaniu wstecznego coś zgrzytnie,czasem trzeba powtórnie wysprzęglić.Mnie to nie przeszkadza ale malkontentom może tak.
Potwierdzam swe poprzednie słowa Colt klei się do szosy nie jest ani za miękki ani za twardy.Prowadzi się idealnie nawet na\"białych\"drogach,z którymi mam dość często do czynienia.
4-ki nie podwyższę i nie obniżę bo w lewo w przód nie jest najlepiej(ale w innych autach o podobnym nachyleniu przedniej szyby nie jest lepiej.Po prostu trzeba się do tego przyzwyczaić i pamiętać, no i po jakimś czasie nabywa się nawyku,że trzeba czasem wykonać lekki ruch głową.Osobiście nie przeszkadza mi to.
5-tka nic dodać nic ująć extra!
Tu moja ewidentnie subiektywna ocena.Daję tylko 4-kę bo uważam,że klima mogłaby dać niższą temperaturę.Jestem człowiekiem wyjątkowo\"zimnego chowu\"uwielbiającym duże,ale JAKŻE ZDROWE mrozy-inni często narzekają,że w środku jest zimno więc klima działa bez zarzutu!Ogrzewanie rewela(nikt nie narzekał-ja też nie,b.szybko podczas mrozów ogrzewa się wnętrze.Minus to głośna praca na ustawieniu\"4\".
Wśród małych aut miejsca jest multum-może to wypasiona limuzyna?
Po usłyszeniu różnych opinii\"zmuszony\"jestem dać 4-kę.
Tu pewnie każdy będzie malkontentem.Ja nie marudzę lecz podaję suche fakty.W mieście licz średnio 8,5-9l/100km,w zależności od ilości korków w jakich się poruszasz(bywa np.że po 1/2h ujedziesz 5 km wtedy bywa grubo ponad dychę,na trasie zawsze liczę,że będzie 7,jak jest mniej(często około 6,2-6.5)jestem zadowolony(nie preferuję oszczędnej jazdy.Średnio od początku do teraz 7,48 l/100km.To bardziej wiarygodne dane niż raport spalania.Ceny przeglądów zdecydowanie za drogie-ceny z\"kapelusza\"jak w kazdym autoryzowanym serwisie.
Zawsze może być taniej niemnie przy kupnie byłem zadowolony.
1).Coś lekko trzeszczy w tylnej kanapie na dużuch nierównościach gdy jest bez obciążenia.
2).Czasem leciutko popiskują hamulce
ZERO TOTALNE ZERO usterek!!! :-)
- zużycie paliwa dla silnika 1.3 i 16V 95KM 70kW