Autem tym jeżdżę już jakiś czas także mogę co nie co o nim napisać (raczej same pozytywy). Przede wszystkim jest niezawodne. Ileż to ja się nasłuchałem wcześniej od różnych speców co by nie kupować japońca bo części drogie i ich brak i w ogóle... A prawda jest taka: tłumik + paski, klocki hamulcowe, filtry i inne pierdółki które przyszło mi wymienić zaraz po kupnie to były grosze, i żadnych problemów z dostępem. Więcej nic nie było robione do tej pory (no oprócz wymiany oleju i wycieraczek co sezon) nawet żarówka się nie przepaliła(!). Odpala w największe mrozy na przysłowiowy dotyk.
Mitsu w mojej opinii to auto dla 2 osób (ewentualnie + 2 dzieci) bagażnik jak na tą klasę niezły a po złożeniu tylnych siedzeń całkiem spory. Szeroki rozstaw kół i nisko położony środek ciężkości sprawia, że genialnie trzyma się drogi. A silniczek 1300cm wbrew pozorom jest dość dynamiczną jednostką, spokojnie radzącą sobie na trasie. Paliwo Colcik lubi bo i wysokie obroty lubi jego właściciel.
Podsumowując, ogólnie to polecam wszystkie japońce, nieważne jaką się markę wybierze honde toyote mazde suzuki, są nie do zajechania. Ja wybrałem Mitsubishi i nigdy nie miałem problemu.
Dynamiczny
Elastyczna