Ocena kierowcy - Mitsubishi Colt IV

Ponczek, 12 lat temu
Silnik 1.6 GLXi 16V 113KM 83kW
Rok produkcji 1993
Mitsubishi Colt IV 1.6 GLXi 16V 113KM 83kW 1992-1996 - Oceń swoje auto
Silnik : Nie spodziewałem się tak małego spalania przy takich osiągach. Majstersztyk!
Karoseria : Jak w każdych japońcach... Uwaga na rudą. szczególnie nadkola i podszybie.
BArdzo elastyczna, mocna i ekonomiczna jednostka. Na 5 można śmiało przyśpieszać od 50 km/h. Nieraz przez pomyłke ruszałem z trójki i nie gasł ;p. Na wolnych obrotach prawie niesłyszalny.
Przydałaby się szóstka. Lewarek pracuje bardzo precyzyjnie jak na te lata. Wsteczny nieraz lubi niewskoczyć, ale to chyba w każdym japońcu z tamtych lat. Ogólnie 4+
Bardzo czuły i precyzyjny. Czuć co sie dzieje z każdym kołem. Dość twardy ale w miare wysoko zawieszony wiec jeżdzi sie super. Zero przechylów nadwozia nawet przy większych prędkościach. Jak dla mnie bomba. Tani w naprawie.
Wszystko na swoim miejscu.
Ogrzewanie moglo by być wydajniejsze, ale nie ma co narzekac.
Z tyłu wysokie osoby nie mają zbyt wiele miejsca. Ale W 4 osoby można komfortowo podróżować.
Nigdy nie jeździlem tak małym autem z takim dobrym wyciszeniem. Słowo!
Spalanie Trasa 90 km/h 5l. 160 km/h 7.5/8l. Miasto 6/10l (zależy od stylu jazdy) Nigdy nie spalił mi wiecej niż 12l. W tej cenie nie znajdziemy nic równie szybkiego i ekonomicznego. Gwarantuje!
żaróweczki oświetlenia deski rozdzielczej lubią paść. Radzę również zadbać o mechanizmy elektrycznych szyb.
padl mi aparat zapłonowy (koszt 270zl 30 zł regulacja). Poza tym nigdy mnie nie zawiodl a jeżdże dużo i szybko ;)

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.6 GLXi 16V 113KM 83kW [l/100km]

6,0