Lista ocen Mitsubishi Colt IV 1.3 GLi 12V 75KM 55kW 1992-1996 (110)

~txxc
Hatchback 1.3 GLi 12V 75KM 55kW
Moje pierwsze auto, kupione w 2006r. Pozbyłem się go 2 lata temu (2015) czego do dziś żałuję :( Trzeba przyznać, że nie miał ze mną lekko, jak to u młodego kierowcy regularnie kręcony do odcinki, o serwisowaniu nie miałem zbyt dużego pojęcia, dopiero jak coś się zepsuło to wymieniałem. Żadnej wymiany świec, filtra powietrza, paliwa - nic! Jedynie olej i filtr oleju. Jednak autko w ogóle nie dawało po sobie tego poznać, mechanika w ciągu 10 lat...
4,4
~theeagle@tenbit.pl
Hatchback 1.3 GLi 12V 75KM 55kW
Wady oczywiscie posiada a sa to zwiekszone zuzycie UWAGA niewlasciwego oleju Mobil 1 5W50 przy sportowej jezdzie. Jezeli ktos nie przekracza 120-130km/h jest niezawuwazlne ale jak ktos jezdzi do max czyli 170km/h niestety trzeba dolewac. Mysle ze wyciszenie moglo by byc lepsze i ogrzewanie, do reszty nie moge sie przyczepic.
3,8
~bender999@wp.pl
Hatchback 1.3 GLi 12V 75KM 55kW
bardzo mi się podoba wygląd tego autka zwłaszcza wersja GTI - może kiedyś... Dobre dla osoby młodej, kobiety lubiącej mieć kontrolę nad autem We dwójkę też można..zabawy na tylnych siedzeniach po odsunięciu przednich foteli :)
~damiann-20@o2.pl
Hatchback 1.3 GLi 12V 75KM 55kW
uwazam ze zakup tego autka dyl doskonalym rozwiazaniem jest tanie oszczedne i niezawodne z czesciami niema klopotu gdyz jest wiele szrotow na ktorych jest duzo sprowadzonych coltow lancerow ktore maje te same niektore czesci uzywam go do jazdy po miescie do pracy i wypadow za miasto z dziewczyna w pelni zasluguje na najwyzsza ocene
4,3
~premkoz z zielonej gory
Hatchback 1.3 GLi 12V 75KM 55kW
rakieta!!! na swiatłach bajka!!!,kręci sie go od ok 3.300 obr lekka dziurka przy 3.600 potem juz ogień,oczywiscie jak na 1,3..tyle ze normalne astry 1,6,escorty,generalnie do 1,8 na pojedynczym wtrysku bez szans do 80-100km/h...nie wiem jak to sie dzieje (Silnik)
~Przemekk
Hatchback 1.3 GLi 12V 75KM 55kW
BDB samochód w dobrej cenie lepiej kupić japońca i jeździć do końca. Niezawodny z dobrymi osiągami wierny kierowcy w najgorszych warunkach. Stylistyka średnia ale do przyjęcia, części w prawie normalnych cenach niektóre nieco droższe od pospolitych marek. Nie kupił bym corsy czy clio tylko jeszcze raz colta. Świetny samochód warty swojej ceny.
3,6
~Marcin Mazur, marcin@hot.pl (drugi wpis z komentarzami)
Hatchback 1.3 GLi 12V 75KM 55kW
Gerneralnie bardzo przyzwoity samochód. Wiek ma niestety swoje prawa i pewne rzeczy są już nieco ulepszone. Mimo to do Colta można mieć sentyment. To jest mój drugi z kolei. Należy obalić mit że części do japończyków są kosztowne. Jeżeli dokonuje się poważnych napraw w autoryzowanych stacjach to się za to płaci. Jednak samochód właściwie eksploatowany nie będzie sprawiał problemów. Należy zmieniać olej, filtry, pasek rozrządu co 100.000 km a...
4,5
~cortez
Hatchback 1.3 GLi 12V 75KM 55kW
samochod jest idealny dla dwójki ludzi + male dziecko ... ja jezdze nim od 9 lat i jestem bardzo zadowolony ...
~Marcin_gd
Hatchback 1.3 GLi 12V 75KM 55kW
Dobry samochodzik szczególnie do jazdy po mieście, ale trasy też mu nie są straszne i wyprawy w góry. Samochód bardzo dobrze integruje się z kierowcą i na odwrót - jest ok!
Dziennik kosztów dla Mitsubishi Colt IV 1.3 GLi 12V 75KM 55kW
7,2
9,8
3,7
~Jarecki
Hatchback 1.3 GLi 12V 75KM 55kW
Ogólnie OK. Brak powazniejszych napraw. Czesci markowych producntów tj. FERODO, Kayaba, Sashs, BOSH, NGK, MANN, Mobil1, lepsze moim zdaniem niz oryginały tj. klocki, filtry, elektryka, wszytko w rozsadnej cenie w porównaniu z autami europejskimi. Drozsze zawieszenie Komplet przód kayaba 700 zł konkurecja europejska 30-40% taniej. Mozna stosowac tansze zamienniki ale cos kosztem czegos.