Ocena kierowcy - Mitsubishi Colt IV

cortez, 19 lat temu
Silnik 1.3 GLi 12V 75KM 55kW
Rok produkcji 1993
Mitsubishi Colt IV 1.3 GLi 12V 75KM 55kW 1992-1996 - Oceń swoje auto
samochod jest idealny dla dwójki ludzi + male dziecko ... ja jezdze nim od 9 lat i jestem bardzo zadowolony ...
silnik jest pocieszny .. świetnie ciagnie jak na tak malolitrazowy samochod .. przy przyśpieszaniu slychac bardzo ucieszny "gwizd" silnika, jednak przy jeździe powyzej 130 km praca silnika odbiera przyjemnosc z jazdy .. jednak jezdze nim po miescie wiec nie narzekam
skrzynia biegów bardzo dobra krótkie przełożenia, jednak wsteczny czesto "zgrzyta" i bieg pierwszy moglby miec zdecydowanie wiekszy rozbieg..
samochod swietnie trzyma sie drogi .. siedzi sie nisko i troszke twardsze zawieszenie sprawia wrazenie iz jest to maly sportowy samochodzik.. samochod trzyma sie pewnie na zakretach
moj colt przerobiony jest na gaz jednak mimo to nie traci wg mnie swojej dynamiki .. wydaje mi sie nawet ze na gazie silnik pracuje lepiej (w lato) w miescie w zime pali nawet 14 litrów (gazu) w lato okolo 9-11 zalezy od ciezkosci nogi kierującego na trasie pali okolo 8 litrów gazu przy spokojnej jeździe .. ergonomia na 5
wg mnie w zime ogrzewanie nie radzi sobie z szybami .. w moim przypadku parują szyby i ciezko mi sobie z tym poradzic
samochod jest 3 drzwiowy wiec trudno wymagac od niego aby z tyłu było duzo miejsca . uzywam tego samochoduy tylko ja z dziewczyna wiec nie narzekamy .. zakupy mamy gdzie wsadzic.. z przodu miejsce jest wystaraczające ... siedzi sie komfortowo nisko jednak wysiadanie jest troszke klopotliwe bo jest nisko polozony
niestety z tym jest wiekszy problem ... mozna bylo postarac sie o lepiej wyciszone wnetrze .. przy 150 na godz nie mozna spokojnie posluchac radia
duzy plus za cene i jakosc :)
moj egzemplarz ma przejechane 90 tys km a ma juz 12 lat .. i przez ten czas nie mialem w nim powaznych napraw .. samochod jest naprawde bezawaryjny
zadnych powaznych usterek

LPG - zużycie paliwa dla silnika 1.3 GLi 12V 75KM 55kW [l/100km]