MITSUBISHI KLUB POLSKA - Wojtek - mitsubishi@poczta.fm,
Silnik 1.3 69KM 51kW
Rok produkcji 1991
Przebieg:
158 tys. km
Jestem caly czas pod wrazeniem tego samochodu, choc jezdze nim juz prawie 2 lata. Podczas tego okresu, ani razu nie zawiodl mnie, choc wielokrotnie sie zdazalo, ze jednego dnia robil okolo 600-700 km. Podobnie jak kolega z Mitsubishi Klub Polska, polecam go osoba, ktore zaczynaja przygode z wlasnym samochodem:)
Jak na ta pojemnosc i rocznik, bardzo elastyczny i zrywny!
Bardzo dluga 2 i 3 - doskonale nabiera predkosci ( obroty do 5,5 tys ) .... czasami 6 tys :), ale tylko czasami:)
Delikatne modyfikacje byly konieczne - sportowe sprezyne i amortyzatory KYB, usztywnia kazde auto!
Co tu duzo mowic - wszystko doskonale widac!!!! :)
Lata mijaja - moj MITSU ma ich prawie 11, a nie jedna osoba zachwyca sie nad jego sylwetka.
Seria skandynawska - cieplo i przyjemnie. Dodatkowe ogrzewane fotele (kir=erowcy i pasazera)
Naleze raczej do osob wysokich (194 cm) i prowadzac odczuwam wystarcajacy komfort. Pasazer siedzacy za mna napewno nie moze powiedziec tego samego - dlatego z reguly nikogo nie woze z tylu :)
Dodatkowe elementy izolacyjne, powoduje ze w samochodzie, przy predkosci 100km/h nie odczuwa sie specjalnego halasu. Sytuacja zmienia sie diametralnie, po przekroczeniu 120 km/h. Ogolnie jak na 11-letni samochod jest OK!
W trasie - na baku okolo 700 km. Po miescie - okolo 430-450
Cena rynkowa waha sie od 8-10 tys. - polecam, ja tak zrobilem!
O drobiazgach z reguly wcale sie nie pamieta,wiec dla mnie moj COLT jest bezawaryjny!!!