Auto może niewykończone najlepiej w środku da sie to odczuć ale nadrabia zurzyciem paliwa i niezawodnością.
Silknik głośny klekocze zaraz po zapaleniu zwłaszcza w zimie no i niepali od reki na minusowych temperaturach. Elastyczność słaba , silnik ma zbyt mało oprotów.
Przełożenia krutkie ale problemy z przełożeniami , nieraz niechcą wchodzić niekture biegi zwłaszcza jak auto jest zimne.
Mam wymienione wszystkie amortyzatory więc trzyma sie super drogi ale poprzednio jeżdziłem oplami ( calibra potem vectra) i trzymanie na zakrętach duużo lepsze.
Widoczność dobra. Lusterka teżsą bardzo dobre duże i przejżyste dużo widać w nich.
Climatronik dobrze umiejscowiony, sterowanie szyb też bez zarzutów. ogólnie dobrze.
Z climatronika jestem zadowolony w zimie szyby nie paruja podczas jazdy no i można jeżdzić oszczędni po przez wyłaczenie klimy a wykorzystywani ciepłego powietrza z silnika.
Autko szerokie jak na swoją klase z przodu durzo miejsca z tyłu niewiem nie jeździłem hehe , ale pasażerowie nie narzekają.
Wyciszenie niezłem w środku lepsze niż np w golfie 4
Jak na wilkość i ciężar auta spalanie dobre. Nie wiem jaki sens maja inni kierowcy i piszą np że pali 6litrów na trasie albo nawet niektórzy że poniżej 6 schodzą. Moim zdaniem to niemożliwe.
Ja sprawdzałem i przy jeżdzie na trasie przy prędkościach do 130-140km/h średnie spalanie 6,7 litra nie da rady niżej zejść. Przy prędkościach powyżej 140km/h 7,1 -7,8 , miasto ok 8
Ja nienażekam kupiłem rocznik 97r za 11tyś zł z climatronikiem, 2xaribag , ABS , pełna elektryka w 100% sprawny bezwypadkowy.
Narazie bez żadnych usterek i tu jest ogromny plus lejesz paliwo i jeżdzisz
Brak !!!!
- zużycie paliwa dla silnika 1.9 TD 90KM 66kW