Ocena kierowcy - Mitsubishi Carisma Sedan

Rok produkcji 1998
Mitsubishi Carisma Sedan 1.9 TD 90KM 66kW 1996-2000 - Oceń swoje auto
Nie kupiłby ponownie
Układ elektryczny
Przestarzała awaryjna jednostka pochodząca od Renault,skrzynia to samo kiepskie zawieszenie,Carisma to niestety wrak(oczywiście 1,9TD).Silnik pracuje jak stary traktor,nie ma mowy o jakiejkolwiek kulturze pracy ale czego spodziewać się po przedpotopowej jednostce.Skrzynia wymieniałem już z 5 razy te nieszczęsne tulejki wybieraka,dodatkowo zgrzyty w skrzyni.Ostatnio mam problem z odpalaniem,szczególnie przy niskich temperaturach,ale podobno to normalne zjawisko w tej jednostce.Środek też tandetny,bardzo nudny.Przednie fotele skrzypiące,ale w miarę wygodne.Kiepska widoczność z tyłu.Podsumowując w życiu nie spotkałem się z bardziej awaryjnym szmelcem,nie oszukujmy się Carisma 1,9 to awaryjny szrot.Auto coraz bardziej drogie w utrzymaniu cena oleju napędowego poszybowała przesadnie.Zapomniałem,były swego czasu problemy z tymi słynnymi wyciekami oleju.Nie polecam Carismy 1,9 bo więcej napraw niż samej jazdy.
Chodzi jak stary Ursus,ale czego wymagać od przestarzałej konstrukcjii,nie ma mowy o rzadnej kulturze pracy,chodzi jak złom.
Chyba wkrótce się posypie,bo ciągle zgrzyty,problemy ze wstecznym,już chyba 5 raz wymieniam tulejki wybieraka,porażka.
Nudny środek,tandetne plastiki.
Drogie i awaryjne auto,szkoda,że nie ma nic z Mitsubishi.

On - zużycie paliwa dla silnika 1.9 TD 90KM 66kW [l/100km]

6,8