Ocena kierowcy - Mitsubishi Carisma Sedan

ebastian25@wp.pl, 19 lat temu
Silnik 1.6 90KM 66kW
Rok produkcji 1996
Mitsubishi Carisma Sedan 1.6 90KM 66kW 1995-2000 - Oceń swoje auto
ładne auto i tye, nic więcej, bardzo awaryjne a ceny częsci i napraw KOSMOS i to naprawde odległy, Nie chce mi się pisać wszystko co ciśnie mi się na usta-jedyny krótkim stwierdzeniem jest ,,nigdy więcej ,,Japończyka"-montowanego w Holandii
dość głośny przy wyższych obrotach
troche krótkie przełożenia
Po 95 tys km do wymiany wachacze tylne-bo samych tulejek nie można-przecież to MItsu, gumy przy drążkach stabilizatora, cholernie głośny stu przy zjeździe z wysokiego krawężnika-ponoć to normalka-panowie fachowcy nie pieprzcie trakich dyrdymałów-normalka to może być w wozie drabiniastym a nie w aucie za takie pieniadze
przód oki z tyłem duuuuuuużo gorzej no ale sa lusterka
chba tylko we francuzkich samochodach jest gorsza
może być
przód oki ale z tyłu to w samochodach niższej klasy jest więcej miejsca
dośc dobre, tylko te tandetne plastiki strasznie skrzypią
pali 9-10 litrów gazu za to wielki plus
jak złowtówka do euro
Jest ich mnóstwo-musiałbym mieć ze sobą notes bo je wszytskie zapisuje-tydzień temu np kluczyk w stacyjce postanowił n ie dać się obrócić-całe szczęście że miałem niedaleko do domu-zapasowy jakoś daje radę ale też hacz nie wiem jak długo wytrzyma
1.Zawór zmieniający kąt wtyrysku, 2-Łożysko koła przedniego prawego,3-Przekaźnikx2 załączający wentylator przy zał. klimie-efekt 2 razy napełniałem klimę-przekaźnik który zwykle kosztuje 7-9 zł ten konkretnie Siemens na potrzeby MItsu-100zł, 4-Łącznik wybieraka skrzyni biegów przedni,5-wymian siłownika klapy tylnej, 6-wymiana siłowniczka dźwigni gazu przy pompie wtryskowej,7-Urwała się linka uziemiająca silnik do nadwozia(jezu ile to było zachodu zanim do tego doszli),8-Pojawił mi się olej w zbiorniku wyrównawczym-n arazie nic nie robię czekam aż rozjebie dokońca uszczelkę, 9-brak chlapaczy-odpryski wielkości cytryny na tylnych drzwiach w rogu,10-ach byłbym zapomniał-policzyłem 7 burchli(korosji pod lakierem-żle wytrawiona blacha)-a myślałem że jak sprzedam Poloneza to uniknę corocznych wiosennych zaprawek ,11-Akumulator padł mi miesia temu-ale tu no to im można wybaczyć bo 5-lat to i tak nieźle-chociaż auto garażuję, 12-Podnoszenie szyb przednich czasami same powracają -pojawia się jakiś za duży opór-efekt ,,piłki tenisowej"

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.6 90KM 66kW [l/100km]

7,6