Ocena kierowcy - Mitsubishi Carisma Hatchback

Silnik 1.9 TD 90KM 66kW
Rok produkcji 1998
Mitsubishi Carisma Hatchback 1.9 TD 90KM 66kW 1996-2000 - Oceń swoje auto
Inne : ergonomia, komfort
Kupując to auto szukałem wersji 1.8 GDI ale postawiłem na starego diesla bo wiem że w przypadku awarii tamtego silnika serwis by mnie ogolił do zera. Teraz nie żałuję. Te 90 koni to jeszcze nie szał ale na pewno nie tragedia.. Wziałem je od znajomego i uważam że to najlepszy sposób na nabycie auta.
co tu wymagać od starej konstrukcji. Na zimnym chodzi jak stary traktor ale mi to nie przeszkadza. Co do elastyczności to trzeba przekroczyć 2000rpm i można sie bawić.
Słyszałem że może się skończyć jej żywot ale myślę że jeszcze nie teraz.
Zawieszenie bez zarzutów. Coś tam trzeszczy lekko ale powiedziałem sobie że nic nie robię dopóki nie znikną księżycowe drogi w okolicy.
jedynie słaba widoczność przez tylna szybę. nadrabiają za to lusterka. doceniam fakt że się składają.
Pod tym względem myślę że to auto jest niedocenione. wszystko na swoim miejscu, eleganckie wykończenie (według mnie), Komfort podróży o niebo lepszy niż w skodzie octavi, nie gorszy niz w Oplu Vectrze
w wersji z klimatronikiem nie ma co więcej wymagać od auta
Przestrzeń dla osób bez zarzutów. do tego zarąbiste fotele. bagażnik? dla mnie 440 litrów wystarczy. Kanapa sie składa tak że drobny transport nie stanowi problemu.
było jako tako do czasu wymiany poduszek pod silnikiem. użyłem zamienników i po zapalemiu cały przód podskakuje nieprzyjemnie. poza tymi drganiami które robią też hałas jest wporzo
jeśli przy nieustannych korkach mozna sie zmieścić w okolicach 6.6 to myślę że nie ma na co narzekać
Za 10 tyś. można kupić naprawdę dobre autko w przyzwoitym stanie które przy 200 000 km na pewno jeszcze mnie obwiezie parę lat.
padł przekaźnik od klimy, wymiana wodzików biegów, eksploatacyjne drobiazgi i na razie tyle. co do cen części uważam że jak na razie w normie
i niech tak zostanie!:)

On - zużycie paliwa dla silnika 1.9 TD 90KM 66kW [l/100km]