Ocena kierowcy - Mitsubishi Carisma Hatchback

saymonhb, 16 lat temu
Silnik 1.9 TD 90KM 66kW
Rok produkcji 1997
Mitsubishi Carisma Hatchback 1.9 TD 90KM 66kW 1996-2000 - Oceń swoje auto
Silnik : silnik zaskakuje elastycznością. Może nie za szybki ale OK.Hamulce auto też ma wpożo /z ABS/.Dobrze grzeje i chłodzi. No i to poczucie bezpieczeństwa w aucie - bardzo miłe - ŻAL WYSIADAĆ !!!!!!
Zawieszenie : zawieszenie mogło by być ciut masywniejsze.
Karoseria : mogła by być lepiej wyciszona od strony silnika i kół
Piątka z malutkim minusem.Polecam to auto wszystkim spokojniejszym kierowcom.Ma ono swoją duszę i da się polubić,Jak się wsiądzie to bez kitu ŻAL wysiadać - UWIERZCIE!!! No i sylwetka autka działa na dziewczyny :-)))) NASTĘPNE AUTKO TO TEŻ BĘDZIE CARISMA TYLKO MŁODSZA I NA PEWNO DIESELEK !!!
ten motor to dosyć dobra jednostka.Wymaga jedynie okresowych przeglądów świec żarowych i wtrysków. Silnik żwawo wkręca sie na obroty /oczywiście przy sprawnej turbinie/ zachęcając do odrobiny "wygłupów". Ogólnie OK.
lepsza niż w Reno 19 chociaż trzeba okresowo wymieniać plastikowe tulejki w zewn. zmieniaczu biegów.Na 5-tce już od 60-tki sobie radzi. Ogólnie OK. Aha i jeszcze jest sprzęgło wyciskane hydraulicznie - dla mnie to bajka.:-) Wreszcie noga nie boli od włączania.POLECAM TYLKO HYDRAULICZNE !
daję ocenę dobrą z uwagi na fatalny stan naszych dróg. Lecz w całokształcie układ jezdny Carismy jest znakomicie zestrojony. Nie za miękki i nie za twardy słowem OK. Tylko niestety konieczność okresowej wymiany tulejek i sworzni - ale to jak w każdym aucie.Auto prowadzi się doskonale, zakręty i manewry biorąc pod uwagę gabaryty --DOSKONALE. Co tu mówić JAPAN to JAPAN :-)))
do przodu OK. Do tyłu gorzej ale w lusterkach cofa sie jak maluchem :-)
wszystko na swoim miejscu, przemyślane i precyzyjne
u mnie bardzo dobra zarówno wentylacja jak i ogrzewanie /mam klimę/
doskonała z przodu i z tyłu
no tutaj mogło by być lepiej. Do 90-tki tylko szum opon /niewielki/ powyżej 100 silnik daje sie we znaki. Trochę niedopracowane.
jest OK chociaż Renia 19 1.9TD mniej paliła ale i auto większe coś za coś. Ogólnie OK.
teraz bardzo dobry zakup za tą kaskę 8-15 tyś. w zależności od stanu i wyposażenia.:-)))))) Kiedyś były za drogie :-((
Poza wymianami eksploatacyjnymi bez większych usterek :-))
OK.Bez większych problemów.

On - zużycie paliwa dla silnika 1.9 TD 90KM 66kW [l/100km]