Ocena kierowcy - Mitsubishi Carisma Hatchback

Silnik 1.8 16V GDI 125KM 92kW
Rok produkcji 2000
Mitsubishi Carisma Hatchback 1.8 16V GDI 125KM 92kW 1997-2000 - Oceń swoje auto
Autko rewelacyjne
Wspaniały silnik GDI, bardzo dynamiczny (predkosc 200km/h osiaga po bardzo krotkim czasie), 100km/h w granicach 9s z groszem, bardzo elastyczny i bezawaryjny. Interesuje mnie tylko lanie benzyny. Poza tym nie wiem co to samochód. Silnik bardzo wygodny w codziennym uzytkowaniu, bo ciagnie juz z dolu. Widac jednak ze najlepiej czuje sie powyzej 3500obr/min. Umiejetnie jezdzac mozna spalic w sporym miescie w granicach 7 litrow/100km przy normalnej jezdzie. Dynamika silnika powoduje ze po 4latach jezdzenie wcale nie mam cisnienia na wieksza moc. Ta w Carismie GDI jest naprawde wystarczajaca. Dla zainteresowanych BMW 320(e36),520(e34), poprzednia trojka 318,320d nie maja szans. Rownym przeciwniekiem jest passat b6 TDI 130KM, chociaz wyciagajac srednia, moja Carisma GDI wygrywa wiekszosc porownan na \"kresce\"
precyzyjna jak w kazdym japonskim aucie, krociutka i dobrze spasowana
twardy i pewny
bardzo dobra
wszystko pod reka
klimatyzacja dziala idealnie
miejsca dla kierowcy/pasazera pod dostatkiem (mam 190cm wzrostu) z tylu takze wg mnie jest wygodnie i 3osoby na tylnej kanapie spokojnie bez scisku pojada
cichutko, nie mam zadnych ale:)
7 litrow miasto, 5 trasa to tak z grubsza
super
Kompletnie nic, jazda od przegladu do przegladu. Czasem co najwyzej zarowke trzeba zmienic w reflektorze ale to i tak rzadkosc...tyle...
Lanie benzyny i poza tym nie wiem co to samochód. Samochod jest totalnie bezawaryjny, bezobslugowy, pod maska przy okazji dolewania plynu do spryskiwaczy znalazlem pajeczyne:)

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.8 16V GDI 125KM 92kW [l/100km]

6,0