: Bezpośredni wtrysk paliwa i 125KM, mała awaryjność( pod warunkiem że dba się o auto).
: Zbyt delikatne na nasze dziurawe drogi.
Wzorowa reakcja na operowanie pedałem gazu....nie straszne wyprzedzanie....szczególnie po ewentualnej redukcji, większym gazie i obrotach powyżej 3tyś-czuć te 125 kucyków.
Skrzynia nie jest tu akurat najmocniejszym punktem....przy zmianie biegów trzeba mieć odp wyczucie.
Zawieszenie wydaje się nieco zbyt delikatne na nasze drogi. Najechanie na poprzeczne nierówności wiąże się ze stukaniem w okolicy kół. Ogólnie autko zwrotne i super się je prowadzi.
Widoczność do przodu i na boki-za**biste.....jeśli chodzi o tył to już trochę gorzej. Sprawe ratują boczne lusterka- są duże i prktycznie wszystko w nich widać:-)
Spalanie jak na tej klasy auto jest na bardzo dobrym poziomie. Co do cen napraw....ja jeszcze nic poważnego nie miałem w tym aucie jednakże zasięgnąłem \"języka\" w tej sprawie-części eksploatacyjne to raczej średni przedział. Niestety gorzej z poważniejszymi sprawami bo np.- są dwie pompy paliwa. Jedna- wysokiego ciśnienia, druga-niskiego. O ile ta druga kosztuje ok 250zł(nowa) tak ta wysokiego ciśnienia 1500zł :-/. Poza tym serwisy ASO \"miśków\" w naszym kraju to jakaś kpina!!!
Ja kupiłem cari za 10 tyś. Wydaje mi się to za okazyjną cene auta kl średniej z 125 kucami pod maską i 10 wiosenkami eksploatacji.
- zużycie paliwa dla silnika 1.8 16V GDI 125KM 92kW